gta-v-je-zrejme-nejdrazsi-hrou-vubec
Novinka GTA V je zřejmě nejdražší hrou vůbec

GTA V je zřejmě nejdražší hrou vůbec

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

9. 9. 2013 10:42 9
Reklama

Již nyní je jisté, že GTA V si uzme nejedno nej. A jedním z těch nejzajímavějších nej je celková cena tohoto obřího projektu. The Scotsman odhaduje cenu tohoto projektu na obřích 170 milionů liber, což v přepočtu odpovídá skromným více jak pěti miliardám korun. A to je částka těžko představitelná – můžeme si ji přiblížit jako něco, za co si můžeme koupit zhruba 923 810 PlayStationů 3, a ještě nám zbude na jednu kopii hry.

Tomu říkáme pálka, a nejenom to. Pokud je tato částka pravdivá, tak tu máme co dočinění s nejdražší videohrou všech dob. Tato částka zároveň znamená náklady na vývoj i distribuci a marketing, což však nemá sebemenší vliv na předchozí tvrzení.

Očekává se, že za první rok Rockstar vyexpeduje na 25 milionů kopií,  nichž vygeneruje na 1 miliardu liber (úctyhodných třicet a půl miliardy korun českých). Tato prognóza měla mezi jinými zprávami také líbivý efekt na akcie Take-Two. Ty za poslední rok zdvojnásobily svoji hodnotu.

GTA V je zřejmě nejdražší hrou vůbec
i Zdroj: Hrej.cz

Co dodat, toto skutečně bude velkolepé a nám všem nezbývá než zvědavě vyhlížet Jardu, až v ten pravý čas vyleze z kobky a řekne nám, zda pětiletý vývoj a spolykané peníze stály za to. Datum vydání je stanoveno na 17. září. Vyhlížejte s námi!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama