dlc-bioshocku-nas-vrati-do-rapture
Novinka DLC Bioshocku nás vrátí do Rapture

DLC Bioshocku nás vrátí do Rapture

Marek Švrkala

Marek Švrkala

30. 7. 2013 14:25 2
Reklama

Irrational Games se před měsícem vyjádřili, že na konci července můžeme čekat ohlášení prvního pořádného DLC k výborné akci Bioshock Infinite. Nakonec jsme se ale dnes dočkali příjemného překvapení, když nejde pouze o ohlášení, ale rovnou o vydání alespoň jednoho z plánovaných balíčků. Clash in the Clouds - první z chystané trojice DLC - totiž na PC prostřednictvím Steamu (za 5 dolarů) vyjde už dnes. Konzolové verze tohoto na akci zaměřeného DLC budou brzy následovat.

Clash in the Clouds do Bioshocku Infinite přidá arena mód, v němž ve čtyřech nových mapách můžete jako Booker DeWitt bojovat proti 15 vlnám nepřátel, za jejichž likvidování získáte peníze nutné pro doplnění zásob. Chybět nebudou ani různé speciální úkoly – třeba zabít vlnu nepřátel pouze s brokovnicí, a tak má být obtížnost vskutku vysoká. DLC má přitom maximálně vytěžit z bojového systému, jaký Bioshock Infinite nabídl.

Druhé a třetí DLC nás vrátí do Rapture

Pro řadu hráčů pak bude asi ještě mnohem zajímavější další dnešní oznámení. Irrational Games totiž dnes představili také další balíček, jímž je dvoudílné příběhové DLC Burial at Sea, které se odehraje v mimořádně zajímavém prostředí. Soukromý detektiv Booker a jeho femme fatale Elizabeth se totiž vydají do podmořského města Rapture, které hráči mohou znát z prvních dvou dílů Bioshocku.

Rapture přitom navštívíte ne po jeho pádu, ale naopak v období jeho vrcholného rozkvětu na sklonku roku 1958. Brzy poté nastal po bombardování zmíněný úpadek, a tak může dojít k hodně zajímavým situacím.A zahrajete si za obě postavy.

„Jde o dvoudílné dobrodružství a druhá část přinese změnu. Skutečně jsme naslouchali fanouškům a víme, co si mysleli o Elizabeth. Chtěli jsme situaci trochu změnit, takže si v třetím DLC zahrajete za Elizabeth. Hratelnost s ní bude odlišná. Není přece takovým tankem jako Booker a my rovněž uvidíme, jak se vyvine děj,“ upozornil i na příběhové aspekty Ken Levine. První část DLC Burial at Sea by měla vyjít ještě letos, na další si pravděpodobně počkáme do příštího roku. Přesné termíny zatím neznáme.

Ken Levine: "Chtěli jsme situaci trochu změnit, takže si v třetím DLC zahrajete za Elizabeth."

„Oproti některým lidem máme k DLC odlišný přístup a i v něm nasloucháme fanouškům. Ti nám říkali, že chtějí, aby na DLC dělali ti samí lidé jako na původní hře, že si přejí, aby DLC bylo na disku a nechtějí si, aby šlo o obsah, který vymyslí někdo z marketingu. Když jsme dokončili Infinite, začali jsme prakticky od začátku pracovat na stahovatelném obsahu,“ vysvětlil okolnosti vzniku stahovatelných balíčků Levine a svým přístupem tak dnes rozhodně potěšíl mnoho fanoušků série Bioshock. Teď už se mrkněte na dva trailery:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama