jak-funguje-quantum-break
Novinka Jak funguje Quantum Break?

Jak funguje Quantum Break?

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 6. 2013 06:17 2
Reklama

Deisgnér Sam Lake, tvůrce her Max Payne nebo Alan Wake, představil na E3 společně se svým studiem Remedy svoji novou hru Quantum Break. Kromě vynikajícího traileru a perfektního grafického zpracování slibovali vývojáři přímé propojení s televizním seriálem, až dosud jsme ale netušili, jak přesně hodlají tento nelehký úkol provést. Pokud jste si automaticky představili podobný model, jaký používá hra Defiance - tedy plnohodnotný seriál, jehož děj ovlivňuje masa lidí hrající stejnojmenné MMORPG - jste na omylu. Jak Sam Lake v posledních rozhovorech naznačil, nepůjde o televizní seriál v pravém slova smyslu.

Na otázku, co tedy vlastně hráči s koupí hry dostanou, odpověděl jednoduše: "Dostanou první řadu Quantum Break, která obsahuje hru a seriál." Rozpačité úsměvy jsou na místě, protože jak dále Sam Lake vysvětlil, ona "tv show" vlastně plní roli předělových filmových sekvencí, které budou na rozdíl od jiných her zpracovány za přítomnosti živých herců. Slíbena je i jistá míra interaktivity ve smyslu reakce "seriálu" na vaše počínání ve hře. Už nyní je ale téměř jisté, že volnost bude jen v rámci mantinelů, které nastaví sami vývojáři tak, aby mohli připravit několik variant seriálu, a ten vám po dohrání dané herní epizody přehrají.

Podle dosavadních reakcí hráčů vychází najevo, že půlhodinové filmečky nejsou tím, co by ve hře s tak velkým očekáváním opravdu chtěli. Ani nám se ostatně příliš nezamlouvá, že po půlhodině hraní přijde stejně dlouhá pasivní sekvence, při které budeme jen sledovat počínání herců. Netvrdíme tím, že by Quantum Break nemohl mít dobrý příběh, v tomto případě je to spíš naopak sázka na naprostou jistotu, ale zachováváme vůči podobným novinkám skeptický postoj. Podělte se proto s námi o vaše názory v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama