mars-war-logs-na-konzolich-az-v-zari
Novinka Mars: War Logs na konzolích až v září

Mars: War Logs na konzolích až v září

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 6. 2013 12:56
Reklama

Sci-fi RPG Mars: War Logs vyšlo na PC na konci dubna a v hodnoceních zůstalo za očekáváním, když se u nás podobně jako v jiných médiích přehouplo přes průměr pouze o bod. Jedním z herních aspektů, které zkritizoval náš recenzent Honza Konfršt, byly dialogy. „Mizerný lipsync je pak už jenom třešnička na dortu potravního řetězce, v němž se vyjímají mizerné dialogy postavené na nezajímavém scénáři postrádajícím zapamatovatelné postavy,“ napsal ve své recenzi.

Důvodem, proč byly dialogy tak mizerné, je podle tvůrců špatný překlad z francouzštiny do angličtiny. „Mars obsahuje dokonce i na poměry RPG žánru mnoho dialogů. Příběh obsahuje řadu vláken a dialogy mají řadu variací, které odrážejí změny v reputaci hlavního hrdiny. Napjaté termíny mezi jednotlivými termíny způsobily, že anglický překlad postrádal hloubku a obsahoval mnoho chyb. Odeslali jsme jej přesto do nahrávacího studia, kvůli čemuž měli dabéři mimořádně obtížnou práci,“ vysvětlil situaci Luc Heninger šéf produkce ve společnosti Focus Home Interactive, která hru francouzského studia Spiders Games distribuuje.

„Po zjištění ohlasu u recenzentů a hráčů jsme si uvědomili, jaký je rozsah problému. Výsledek byl tak vzdálený od toho, co jsme udělali, že jsme raději pozastavili vydání konzolových verzí, které měly původně vyjít jenom pár týdnů po PC verzi. Přepsali jsme herní texty a dialogy a znovu nahráli dabing tam, kde správně neodpovídal postavám. Všechny zmíněné problémy budou u konzolových verzí vyřešeny. Pro hráče na PC je připraven update, nové audio je pak zahrnuto do verzí na distribučních službách,“ doplnil Heninger

Mars: War Logs tak na konec na sítích Xbox LIVE a PlayStation Network vyjde v září tohoto roku, přesné datum zatím zveřejněno nebylo. Tvůrci ale už ukázali prvních sedm minut z přepracované verze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama