engine-cod-ghosts-neni-zcela-novy
Novinka Engine COD: Ghosts není zcela nový

Engine COD: Ghosts není zcela nový

Marek Švrkala

Marek Švrkala

24. 5. 2013 11:28 9
Reklama

Po oznámení střílečky Call of Duty: Ghosts se všeobecně předpokládalo, že poběží na úplně novém enginu. Při představování hry, které proběhlo během úterního odhalování nové generace Xboxu, totiž Eric Hirshberg z Activisionu řekl, že hru rozeběhne nový engine. Nakonec to není tak úplně pravda. Pokračování série Call of Duty bude používat „pouze“ značně vylepšenou verzi původního dlouholetého enginu série.

„Když jsme hovořili o novém enginu, měli jsme na mysli významné vylepšení důležitých systémů uvnitř stávající technologie. Nehodili jsme všechno pryč a netvrdíme, že začínáme od začátku,“ prohlásil v rozhovoru s Oficiálním britským PlayStation magazínem Zach Volker, jenž má ve studiu Infinity Ward na starosti animace, a doplnil, že během dvouletého vývojového cyklu by bylo nemožné vyvinout zcela nový engine. Alespoň se stávajícími kapacitami jeho společnosti.

„Prodiskutovali jsme, jaké jsou hlavní části našeho enginu, a pak jsme se ujistili, zda byly vylepšeny výrazným způsobem. Odpověď zní ano, a to nás opravňuje k tomu, abychom tvrdili, že máme nový engine,“ vysvětlil lehké slovíčkaření Volker. Pravdou zůstává, že běžné hráče bude daleko více než použitý engine zajímat výsledek. Z prvních náznaků se zdá, že ten by, alespoň co se týče grafické stránky, mohl být velmi slušný.

Call of Duty: Ghosts hodlá vedle nové grafiky zaujmout také hlasovými pokyny využívajícími Kinect. Ovládání hlasem by prý nemělo být součástí hry pouze proto, že jde o zajímavou technologickou novinku. „Vždycky se snažíme o to, aby taková novinka vylepšila hratelnost. Myslím si, že  v tomto případě tomu tak bude,“ uvedl Eric Hirshberg z Activisionu v rozhovoru pro VentureBeat a přislíbil, že se spoustu dalších informací dozvíme v červnu na E3.





Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama