ignite-rozpali-nove-sportovni-hry-od-ea
Novinka Ignite rozpálí nové sportovní hry od EA

Ignite rozpálí nové sportovní hry od EA

Erik Omar

Erik Omar

22. 5. 2013 08:08
Reklama

Včerejší představení nové herní konzoleXbox One bylo po herní stránce paradoxně velmi chudé. Nakonec jsme se však několika kousků přece jen dočkali. Sportovní fanoušky pak jistě potěší informace o novém partnerství EA Sports a Xboxu One, díky kterému jsme včera mohli vidět první koncept(?) videa z chystaných sportovních her (FIFA, NBA, UFC, NFL) poháněných next genovým enginem Ignite.

Poučení minulostí víme, že se výsledné podoby her neshodují s tím, co je nám prezentováno v prvních trailerech. Naslibovat a vyrenderovat jde ostatně cokoliv. Na druhou stranu prezentace nového enginu Ignite zněla pekelně zajímavě a pokud vývojáři dodrží alespoň 80% slibů, budeme chrochtat blahem.

Nový Ignite engine stojí na třech základních kamenech: lidské inteligenci, reálném pohybu a živoucím světě.

Při sportu člověk kromě svých končetin používá i mozek, což chtějí vývojáři v chystaných hrách reflektovat víc než kdy předtím. Virtuální hráči tak budou mnohem chytřejší, jejich útoky efektivnější a bránění účinnější.

Téměř každý virtuální sport od EA je sportem kontaktním, a tak je další položka "reálný pohyb hráčů" celkem jasná. Hráči se budou pohybovat uvěřitelněji, přičemž důraz bude kladen především na osobní souboje.

Díky nemalé výpočetní síle Xboxu One se nové sporty od EA dočkají živoucích stadiónu. Jak totiž říkají sami sportovci, nedílnou součástí jakéhokoliv sportu jsou diváci, kteří jim svým fanděním pumpují adrenalin do žil a nutí je tak k ještě lepším výkonům. Z videa níže to není úplně jasné, ale vypadá to tak, že bychom se ve FIFA 14 mohli vůbec poprvé v sérii dočkat 3D diváků, kteří navíc budou chystat chorea apod.

Všechno ohledně Ingite enginu zní skvěle, ale jaký opravdu je, se stejně dozvíme až s prvními gameplay ukázkami. Takže, Ignite, nashledanou na E3.

A ještě jedna věc: Sportovní hry od EA Sports teď logicky přechází do období, v němž budou nabízeny v plnohodnotné verzi pro Xbox One, respektive PS4 a v osekané verzi pro současnou generaci a PC. Nemilé, ale pochopitelné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama