cd-projekt-uvolnil-redkit-pro-zaklinace
Novinka CD Projekt uvolnil REDkit pro Zaklínače

CD Projekt uvolnil REDkit pro Zaklínače

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 5. 2013 17:50
Reklama

Fanoušci druhého dílu RPG série Zaklínač si nyní mohou Geraltovo dobrodružství prodloužit. Společnost CD Projekt totiž na svých stránkách uvolnila betaverzi svého modderského nástroje REDkit k bezplatnému užití. Hráči tak mohou vytvářet vlastní questy, postavy nebo upravovat krajinu, a to v intuitivním prostředí, v němž si podle tvůrců na své přijdou jak začátečníci, tak pokročilí moddeři.

„Chceme dát hráčům možnost vyprávět nelineární a rozvětvené příběhy, díky nimž je Zaklínač tak populární. Naši fanoušci nám léta pomáhají, aby naše tituly byly co nejlepší, a REDkit je povzbuzením pro naši komunity, kterou bereme jako partnera při herním vývoji,“ řekl šéf CD Projektu RED Adam Badowski a řekl, že se těší na to, co komunita vytvoří.

Vydáním REDkitu budou jistě potěšeny řady fanoušků této série v našich krajích. Vždyť české vydavatelství Comgad dnes oznámilo, že v České republice a na Slovensku se už prodalo více než 15 tisíc kopií druhého dílu. Přitom nejde o hry odeslané do obchodu, ale o skutečně prodané kusy. To jen dokládá, jak je u nás série s šedovlasým vědmákem populární.

„Prodej 15 000 kusů české PC verze přes pokladny znamená v našich podmínkách řadově vyšší prodeje než u většiny dostupných titulů kategorie AAA,“ řekl ředitel Comgadu Milan Czarnowski. Další hráči si druhého Zaklínače pořídili přes zahraniční obchody, takže nejde o konečné číslo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama