john-carpenter-by-rad-natocil-dead-space
Novinka John Carpenter by rád natočil Dead Space

John Carpenter by rád natočil Dead Space

Erik Omar

Erik Omar

10. 5. 2013 08:15 1
Reklama

Režisér John Carpenterby velice rád natočil filmovou adaptaci prvního Dead Space. Tvůrce kultovních bijáků Věc nebo Halloween se zamiloval do premisy, kdy se hlavní hrdina ocitá na opuštěné vesmírné lodi s "něčím" na palubě.

"Trvám na tom, že by z Dead Space byl parádní film, protože v něm máte lidi, kteří přijdou na opuštěnou, deaktivovanou vesmírnou loď a musí jí znovu nastartovat no a něco je na palubě. Je to zkrátka skvělý materiál. Velice rád bych Dead Space natočil, to vám teda řeknu." nechal se slyšet Carpenter.

Carpenter už bohužel není takovou kapacitou jakou kdysi býval. K případné (a v budoucnu dost pravděpodobné) realizaci filmového Dead Space se tak skoro jistě nachomýtne někdo jiný; přesto však může režisérovi fanoušky těšit, že by si i ve svém "profesorském" věku na podobný projekt troufl (samozřejmě otázkou je, jak by to dopadlo...).

Profil Johna Carpentera

John Carpenter by rád natočil Dead Space
i Zdroj: Hrej.cz

Multitalentovaný John Carpenter se narodil v roce 1948 v New Yorku. Vedle režírování se ve svém životě věnoval i herectví, psaní scénářů, skládání filmové hudby a produkci. Co se týče jeho režisérské kariéry, hlavní slávu si užil jako mladíček, když natočil velmi úspěšné snímky Přepadení 13. okrsku nebo Halloween. Právě díky druhému jmenovanému filmu a snímku Věc se o Carpenterovi mluví jako o mistru moderního hororu. V dnešní době již Carpenter netočí ani zdaleka tak kvalitní filmy jako kdysi, i tak se však stále těší úznání svých kolegů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama