halo-4-mozna-zavede-mikrotransakce
Novinka Halo 4 možná zavede mikrotransakce

Halo 4 možná zavede mikrotransakce

Ondřej Švára

Ondřej Švára

8. 4. 2013 10:41
Reklama

Není to tak dávno, co jsme psali o jednom přelomovém rozhodnutí v Activisionu. Značka Call of Duty totiž zavedla mikrotransakce. A další hrou, která koketuje s podobným typem financování, je Halo 4. Vstoupilo by tím do nové kategorie velkých AAA hitů, které přestože již v základu stojí nemalé peníze, sosají další částky za drobné služby a předměty stejně jako webové free-to-play hry.

Třetí velkou hrou, která již provozuje podobnou politiku je Gears of War. A právě série od Epicu se stala pro lidi od Hala inspirací. Herní produkční Dan Ayoub potvrdil, že mikrotransakce v GoW jsou nyní věc, kterou hodně sledují. "Myslím, že i Halo má potenciál prodávat drobné bonusy za malé částky. Značce by to pomohlo a komunita by takovou službu ocenila.," konstatoval Ayoub. Zároveň ale podotkl, že k mikrotransakcím v Halu zatím, nemůže říct nic konkrétního.

Mikrotransakce ve velkých hrách se od klasického free-to-play byznysu přeci jen liší. AAA tituly nabízejí skutečně jen drobné cetky, jako jsou například skiny zbraní nebo oblečení pro postavy. Koupené bonusy tedy rozhodně nemají vliv na hratelnost. Nebo by aspoň neměli mít.

A navíc Halo samozřejmě jako každá jiná mainstreamovka dokáže prodávat i jiné druhy nadstandardního zboží. Například DLCčka. Jedno z posledních pro aktuální Season pass se jmenuje Castle a jde o klasický balíček map. Call of Duty si zase dokázalo připoutat komunitu pomocí sociálního hubu Elite. Inu, možnosti dodatečného byznysu jsou díky digitalizaci trhu velmi rozmanité.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama