retro-city-rampage-jde-na-vite-na-dracku
Novinka Retro City Rampage jde na Vitě na dračku

Retro City Rampage jde na Vitě na dračku

Marek Švrkala

Marek Švrkala

28. 2. 2013 15:17
Reklama

Handheld PlayStation Vita se neprodává moc dobře, a proto nás překvapilo vyjádření tvůrce hry Retro City Rampage, který uvedl, že se na tomto zařízení prodalo více kopií než na jiných platformách. „Nezávislí vývojáři by se měli zaměřit na PS Vitu. Retro City Rampage prodalo na PSN více než na XBLA a více na handheldu PS Vita než na PlayStationu 3,“ napsal na Twitteru Brian Provinciano, zakladatel studia Vblank Entertainment, které za projektem stojí.

Hra sice byla součástí nabídky PS Plus Instant Game Collection, ale tyto kopie tvůrce do prodaných kusů nepočítá. I tak ale Vita v prodejích předstihla PC a Steam. Vysvětlení prodejnosti na jednotlivých platformách podle Provinciana není složité. „Sony hru velmi dobře propagovala a majitelé Vity jsou po hraní hladoví. Dejte jim jich více,“ vyzývá další vývojáře kanadský designér. Ten také tvrdí, že je vývoj na PlayStation Vita snazší a oproti Xboxu 360 vyžaduje méně oficialit.

Dostat se na Xbox Live vyžadovala dvě kolečka papírování a vyjednávání, každé přitom trvalo šest měsíců. „Je to absurdní. Vůbec to vývojářům neulehčují,“ uzavřel Provinciano a uvedl, že i vývoj verze pro XBLA byl nejdražší. Stál prý dokonce více, než na všechny další platformy dohromady. Retro City Rampage nyní vychází i pro Wii U, kde je rovněž po kvalitních titulech velká poptávka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama