halo-4-je-nejdrazsi-hra-microsoftu
Novinka Halo 4 je nejdražší hra Microsoftu

Halo 4 je nejdražší hra Microsoftu

Marek Švrkala

Marek Švrkala

26. 10. 2012 17:11 6
Reklama

Úspěch střílečky Halo 4 je pro Microsoft nesmírně důležitý. Jde totiž o vůbec nejdražší hru v historii této společnosti. V rozhovoru se serverem Polygon to řekl Phil Spencer, šéf Microsoft Studios. „Je to nejdražší hra, jakou jsme kdy udělali. Nic jiného se jí ani nepřibližuje,“ uvedl Spencer a upozornil, že značka Halo má pro Microsoft hodnotu tří miliard dolarů.

Vývoj střílečky Halo 3 podle odhadů vyšel na 60 milionů dolarů, dalších 30 pak spolkl marketing. Částka na vývoj a marketing čtvrtého dílu by tak měla přesáhnout hranici 100 milionů dolarů. Vyvíjí jej studio 343 Industries, které by rádo navázalo na práci vývojářů z Bungie. „Jedním z prvních kroků bylo udělat hru, která by působila jako Halo. Na začátku jsme testovali mnoho odlišných nápadů a herních mechanik – některé z nich jsme nakonec nepoužili,“ řekla výkonná producentka studia Kiki Wolfkillová.

Výsledek práce studia 343 Industries budeme moci zhodnotit už 6. listopadu, kdy Halo 4 konečně vyjde. Čekání si můžete zkrátit u čtvrté epizody hraného webového seriálu Halo 4: Forward Unto Dawn.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama