desetiminutove-video-o-halo-4
Novinka Desetiminutové video o Halo 4

Desetiminutové video o Halo 4

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

3. 9. 2012 07:44
Reklama

Hned deset minut nabízí nové video o Halo 4. Vývojáři z týmu 343 Industries v něm rozebírají nejrůznější složky očekávané akce, hráči mohou vidět záběry z kanceláří studia a prací na dabingu, motion capture pro filmové sekvence a dalších fází vývoje. Nejzajímavější informace, které vyšly na povrch, se ovšem týkají příběhu. Právě kampaň byla doposud hodně přísně střežená a o ději mají fanoušci jen letmou představu. Ačkoliv se 343 zařekli, že o zápletce mluvit nebudou, už poskytli několik vodítek. Patřil mezi ně například seznam achievementů, který nedávno odhalil, že bude děj členěný do 8 misí, že budou hráči hledat terminály, že se vrátí Hunteři a Wraith či Gravity Hammer, achievement z druhé mise naznačuje přítomnost nějaké formy přechodu mezi dnem a nocí. Z krátké konverzace mezi Master Chiefem a Cortanou v tomto videu je ale možné odhadnout, že se děj vrátí na Zemi. Master Chief se ptá, jak může zabránit Cortaninu zhroucení. A Cortana odpovídá, že AI obvykle upadají po 7 letech, zatímco ona už je ve službě 8. Master Chief na to reaguje slovy: „Kdyby se nám podařilo dostat na Zemi a najít Halsey, mohla by tě opravit.“

Vraťme se ke zmiňovanému desetiminutovému traileru: v něm totiž v čase 3:55 probleskne stránka scénáře – a podle rozboru fanoušků se v ní píše následující (pozor, odkaz obsahuje množství spoilerů). Dál čtěte, jen pokud si přejete dozvědět se více o ději.

Informace z videa by znamenaly, že hlavním záporákem Halo 4 bude Didact. Ale spoilery nekončí. Amazon prostřednictvím služby Search Inside nabízí přečtení skoro 100 stran novely Halo: The Thursday War, která má vyjít až v říjnu. A co se v nich píše? Když se Master Chief probouzí na palubě Forward Unto Dawn, utká se s partou Covenantů, kteří ale nejdou po něm, pasou po něčem jiném – planetě Requiem. Na ní by rádi probudili spícího boha a využili zásob zbraní Forerunnerů. Tím probuzeným tvorem bude právě Didact. Ve shodě s informacemi z předchozího kratšího traileru se vrací doktorka Halsey (krátce se objevila v Reach), aby pomohla vyřešit problém s životností Cortany. Cortana může projektovat více svých verzí najednou a některá z postav podle všeho ovládá telekinezi. A nepřekvapivě: dojde k velkému souboji mezi Master Chiefem a Didactem, v němž sehraje úlohu i Cortana.

Poslední novinka, která se týká Halo 4, pochází přímo z PAX 2012, kde autoři modu Grifball představili jeho aktualizovanou podobu, která bude součástí MP nabídky čtvrtého dílu. Zjednodušeně řečeno, Grifball je šíleným futuristickým sportem, kde se soupeřící týmy snaží donést míč do branky soupeře. K dispozici jsou dvě zbraně: kladivo a meč, kladivo jako účinnější, meč jako přesnější (po zabití soupeře kladivem grifball odletí, po zabití mečem se jeho držení přenese na úspěšného bojovníka). Grifball pro Halo 4 si můžete prohlédnout na cca čtyřminutovém videu z PAX prezentace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama