v-nhl-13-budou-hrat-dve-hokejistky
Novinka V NHL 13 budou hrát dvě hokejistky

V NHL 13 budou hrát dvě hokejistky

Marek Švrkala

Marek Švrkala

30. 8. 2012 08:25
Reklama

V NHL 13 si na své alespoň částečně přijdou i fanoušci ženského hokeje. Hra totiž bude obsahovat dvě profesionální hráčky, a to Američanku Angelu Ruggierovou a Kanaďanku Hayley Wickenheiserovou, která je považována za jednu z nejlepších hokejistek historie.

„Do NHL 12 jsme poprvé přidali generické ženské postavy v režimu Be a Pro na základě ohlasu 14leté fanynky, která nám v e-mailu napsala, že se ve hře nemůže coby hráčka videohry naplno vyjádřit. Letos se ženský element v NHL 13 dočká mnohem reprezentativnějšího zastoupení v podobě dvou nejlepších hokejistek minulosti Ruggierové a Wickenheiserové,“ řekl Dean Richards, generální manažer série NHL, a pustil ke slovu druhou jmenovanou. „Velmi mě těší, že mohu být součástí NHL 13 a pevně doufám, že doplnění soupisky hokejových legend o hráčky vyvolá větší zájem o hokej mezi ženami,“ uvedla Hayley Wickenheiserová, trojnásobná olympijská šampionka.

Obě slavné hokejistky se tak v NHL 13 dočkají své hratelné podoby. Vedle nich vývojáři rozšíří i soupisku legend, v níž nechybí Wayne Gretzky či Mario Lemieux, o trojici hráčů. Mezi legendami ledního hokeje české fanoušky nepochybně zaujme jméno Dominika Haška, který by si rád v NHL ještě zachytal. Pokud se mu to ve skutečnosti už nepodaří, bude mít příležitost střelám nejlepších útočníků planety čelit alespoň virtuálně. Našeho brankáře na soupisce doplní Doug Gilmour a Jari Kurri.

NHL 13 v Evropě pro konzole PlayStation 3 a Xbox 360 vyjde 14. září, a to nehledě na výsledek jednání o kolektivní smlouvě mezi zástupci hráčů a vedením NHL. Reálně tak hrozí, že letošní ročník severoamerické soutěže začne se zpožděním, nebo bude zrušen úplně. Přikládáme video, v němž se můžete podívat na audiovizuální stránku NHL 13.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama