hrac-zkolaboval-pred-zraky-sve-teticky
Novinka Hráč zkolaboval před zraky své tetičky

Hráč zkolaboval před zraky své tetičky

Ondřej Švára

Ondřej Švára

9. 8. 2012 06:45 6
Reklama

Že se na hrách můžete stát nebezpečně závislými podobně jako na drogách je všeobecně známá věc. Nejohroženější skupinou jsou mladší hráči, kteří ještě nemají mnoho odehráno a ve virtuálním světě jim připadá vše nové, atraktivní a vyzkoušeníhodné. Je to případ i patnáctiletého mladíka, který hrál čtyři dny v kuse válečnou akci Modern Warfare 3 a skončil v nemocnici.

Extrémní vypětí při téměř nepřetržité akci se stalo Tyleru Rigbymu z amerického Ohia málem osudným. Při hraní zapomínal na běžné lidské potřeby, zejména vůbec nepil, a jeho tělo pak nevydrželo celkovou dehydrataci. Jak potvrdila jeho teta Jennifer Thomsonová, chlapec v závěru svého herního maratonu jevil známky šoku. "Koukal se na mě, ale přitom mě vůbec nevnímal. Jako by se díval skrz mě. Chvilku jsme si chtěli povídat, ale najednou se ozvala rána a on ležel na zemi," popsala Thompsonová hrůzný okamžik. Až se Tyler vrátí z nemocnice, dostane jeho život zřejmě nový směr. Matka mu totiž podle svých slov zabavila Xbox.

Zpráva o Rigbyově dehydrataci způsobené nezodpovědným hraním přišla jen několik týdnů po oznámení tragedie z Tajwanu, kdy jeden místní hráč tak dlouho v internetové kavárně pařil Diablo, až z toho smrtelně zkolaboval. Se svou vysněnou hrou vydržel 40 hodin. V Tajwanu to ostatně bylo letos již druhé úmrtí související s dlouhým hraním. V únoru se po 23 hodinách u League of Legends složil jistý Chen Rong-yu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama