film-bioshock-prisel-o-rezisera
Novinka Film BioShock přišel o režiséra

Film BioShock přišel o režiséra

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

26. 3. 2012 10:38
Reklama

V rozhovoru pro stránku IndieWire prozradil Juan Carlos Fresnadillo, že už nepracuje na filmu BioShock. Odchod španělského režiséra je dalším hřebíčkem do rakve snímku produkovaného Gorem Verbinským. "Právě teď jsou práce na filmu pozastaveny. Studio a herní společnost se musejí dohodnout na rozpočtu a ratingu," uvedl a upozornil tím na aktuálně největší problém snímku podle BioShocku. Tím je fakt, že podle všeho nikdo není ochoten financovat natáčení nákladného filmu, který od ratingové komise dostane označení R (tedy v americkém systému film přístupný až od 17 let).

Filmová adaptace vynikající videohry byla původně oznámena už v roce 2008 a zprvu vypadala velmi nadějně. V dubnu 2009 ale Universal Pictures snížili Verbinskému plánovaný rozpočet 160 milionů dolarů a v únoru 2011 byly veškeré předprodukční práce úplně zastaveny. O problémech finančního i jiného rázu jsme informovali také na Hrej v této novince, či v poslední zprávě - to byl ale Fresnadillo stále ještě režisérem. Problém je v tom, že Verbinski nebyl ochoten obětovat svou temnou vizi na úkor větší komerčnosti. "Opravdu jsem se nechtěl pokoušet o PG-13 verzi," uvedl (a zavrhl tak snahu o snížení ratingu). "Rating R prostě dostaneme s Little Sisters, injekcemi, a tak dále. Chtěl jsem z BioShocku udělat film, který vás ještě po čtyřech dnech přimeje se zachvět a říct si: Ježíši Kriste!" Vzhledem k nutnosti tvořit podvodní svět zase jen stěží lze takový film natočit s výrazně nižšími náklady. A protože se zdrženlivě v poslední době vyjadřuje i Ken Levine (řekl například, že podle něj film BioShock vzniknout nemusí, ač by to bylo pěkné), zdá se, že na všech stranách tak trochu schází vůle dovést celý projekt do konce.

Bez režiséra Juana Carlose Fresnadilla, který debutoval úspěšným filmem Intacto, v roce 2007 pak natočil sci-fi horor 28 týdnů poté a loni Vetřelce, opět klesá naděje, že se kdy filmového Bioshocku někdy dočkáme. Ale naděje ještě neumřela...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama