novy-xbox-letos-predstaven-nebude
Novinka Nový Xbox letos představen nebude

Nový Xbox letos představen nebude

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 3. 2012 09:39
Reklama

Přestože se o nástupci konzole Xbox 360 spekuluje už dlouho, nová generace herního zařízení od Microsoftu na letošním ročníku videoherní výstavy E3 představena nebude. Zástupce společnosti to vyloučil v tiskové zprávě: „Ačkoli oceňujeme váš zájem o naše budoucí plány, můžeme potvrdit, že o novém Xboxu na výstavě E3, ani před ní, nebudeme mluvit,“ řekl Ryan James, PR Manager Microsoft Studios.

Aktuální rok tak má být plně ve znamení představování novinek pro stávající konzoli a upozorňování na její úspěchy. „Rok 2012 bude nejlepším rokem Xboxu 360 v jeho historii. Loni byl celosvětově nejprodávanější, a toho chceme využít. S hrami pro Kinect a tituly, jako je Halo 4, Forza Horizon, Fable: The Journey, bude naše herní portfolio velmi silné. Chystáme také výraznější propojení zábavy s Windows 8,“ uvedl dále James.

Krok Microsoftu není pro odborníky překvapením. Nová generace konzole je sice nepochybně ve vývoji, jejím brzkým představením by ale Microsoft oslabil pozici Xboxu 360. „Stále prodávají hodně kusů Xboxu 360 a dobře na něm vydělávají,“ potvrdil Michael Pachter, analytik společnosti Wedbush Securities. „Jen proto, že se nudíme, nepotřebují vydávat novou konzoli.“

Je tak pravděpodobné, že se jejího představení dočkáme až na E3 v roce 2013. V závěru příštího roku by se také mohla dostat na trh. Na letošní E3 nás čeká pouze podrobnější představení Wii U od Nintenda, Sony totiž taktéž ještě neukáže svou novou konzoli.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama