dlc-pro-sf-x-tekken-je-na-disku
Novinka DLC pro SF x Tekken je na disku

DLC pro SF x Tekken je na disku

Tomáš Krajča

Tomáš Krajča

6. 3. 2012 10:51
Reklama

AKTUALIZOVANÁ ZPRÁVA: Kdo by to čekal, ale Capcom se dočkal opravdu prudkých reakcí, které se dle slov některých pirátů odrážejí přímo od kauzy s DLC balíčky, které se objevily na disku s hrou (viz. zpráva níže). Poté, co Capcom nechal z YouTube hromadně stáhnout videa, na nichž jsou záběry dodatečných postaviček, ovšem přítomných na hotovém disku s hrou, se piráti rozhodli, že Xbox 360 verzi hry kompletně zpřístupní na P2P sítích, tedy torrentech.

Hra je tedy momentálně v oběhu pro absolutně všechny hráče a kompletně zdarma. Ne že by se tak nestalo jiným způsobem, Capcom si tímto gestem kolem sebe ovšem vytvořil tak nenávistnou atmosféru, že tento krok podporují tisíce hráčů, včetně těch, kteří si originální kopii koupili. Vydavatel na svou obranu vypustil prohlášení, v němž tvrdí, že DLC je na disku z důvodu zpětné kompatibility PS3 verze hry s verzí pro handheld Vita.

Ano, všechna nadcházející DLC jsou na disku s hrou, vy si je budete moci otevřít dodatečným zakoupením kódu prostřednictvím digitálního obchodu. Ve výsledku tak nejde o stahovatelný obsah, jako spíše hotový obsah hry, který si musíte/můžete zpřístupnit dodatečně. Zatím se neví, jakým směrem bude Capcom dále postupovat, aby si ale napravil svou reputaci, bude mít sakra co dělat.

PŮVODNÍ ZPRÁVA: Firma Capcom nedávno vydala bojovku Street Fighter x Tekken pro platformy Xbox 360, PS3 a PS Vita. V průběhu víkendu se díky šikovným hackerům ukázalo, že přímo na disku jsou podklady pro postavy, které nejsou ve hře otevřené, ale měly se zřejmě stát obsahem nadcházejících DLC balíčků. Toto odhalení postupovalo v několika krocích. Nejprve se ukázalo, že na disku X360 verze je možné najít alternativní kostýmy postav a otevřít postavy, které původně nabízela výhradně PS Vita verze. Později bylo odhaleno, že se na disku nachází modely postav, video prology a také outro videa pro tucet nových postav, mezi nimi Megaman, Pac-Man, Sakura, Blanka, Cody, Guy, Lei, Christie, Jack, Brian, Lars, Alisa, Dudley a Elena.

Situaci poněkud komplikuje fakt, že Capcom vlastně nikdy neoznámil, zda pro majitele Xboxů půjde o placená DLC – pouze bylo známo, že tyto postavy nejprve představí na PS Vita a/nebo na PS3, a padlo také slovo, že veškerý obsah pro hru bude nakonec k dispozici pro všechny její verze. Jak je vidět, připravili se na to velmi dobře, a dávají tak zbraň do úst těm, kdo kritizují "one-day DLC", tedy přídavky dostupné už v okamžiku vydání hry (naznačující, že za nákupní cenu hráč nedostává kompletní produkt), předražené "bonusy" právě v podobě nových postav či jen jejich oblečků, a pochybnou politiku, kdy hráči na různých platformách dostávají různé bonusy. Prozatím je objevení nových postav na X360 disku tak trochu fackou těm, kdo si koupili tuto verzi hry, a jediné slušné řešení v danou chvíli by bylo obsah odemknout zdarma.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama