i-am-alive-na-xbla-na-zacatku-brezna
Novinka I Am Alive na XBLA na začátku března

I Am Alive na XBLA na začátku března

Marek Švrkala

Marek Švrkala

24. 1. 2012 13:34
Reklama

Apokalyptická survival akce I Am Alive má konečně datum vydání. Hra, která byla s pompou oznámena už v roce 2008, nakonec vyjde 7. března, a to na Xbox 360. Verze pro majitele konkurenční konzole PlayStation 3 by měla následovat nedlouho poté. Na obou platformách bude atmosférická akce distribuována digitálně pomocí příslušných sítí. Cena na XBLA, kde se I Am Alive objeví v rámci nabídky Xbox LIVE Arcade House Party, byla stanovena na 1200 Microsoft bodů.

I Am Alive byl původně tříáčkový projekt francouzského studia Darkworks. Vývoj se ale dostal do problémů, a tak byla hra resuscitována v trochu jiné podobě, o níž se stará studio Ubisoft Shanghai. I jeho vize se nám ale líbí. Jako neznámý přeživší jisté katastrofy se vydáte hledat svou ženu a dceru, které se ztratily. Haventon, vaše rodné město, se zmítá v chaosu. Budovy jsou zničené, toxický popel plní ulice a společnost se rozpadla, takže je chování obyvatel nepředvídatelné.

Za těchto podmínek se tak vydáte na pátraní, v němž budete bojovat jak s ostatními lidmi, tak s nástrahami prostředí. Zdroje jsou omezené - rozhodnutí, zda střílet a vyplýtvat náboj, může být klíčové pro vaše další přežití. Někdy stačí nepřátele zastrašit, jindy je lepší vytáhnout kudlu a podříznout je. Gameplay záběry dobře ukazují, jakou atmosféru I Am Alive nabídne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama