microsoft-brani-maly-pocet-exkluzivit
Novinka Microsoft brání malý počet exkluzivit

Microsoft brání malý počet exkluzivit

Ondřej Švára

Ondřej Švára

23. 1. 2012 14:34
Reklama

"Chceme kvalitu a vliv, ne kvantitu," brání Microsoft slovy manažera Phila Spencera chudou nabídku exkluzivních titulů pro Xbox 360 na rok 2012. Skromný seznam exkluzivit se stal terčem kritiky. Veřejnost Microsoftu vytýká, že má na letošek v rukávu vlastně jen jedno pokračování, stahovatelný titul a spin-off pro Kinect, v překladu Halo 4, Alan Wake's American Nightmare a Fable: The Journey.

"Vývoj exkluzivních titulů není jednoduchá záležitost. Ví to mnoho tvůrčích studií, i těch first party," konstatoval Spencer pro americký magazín Game Informer. "Byl jsem u vývoje Gears of War a vím, kolik to stálo potu a úsilí. Byl jsem také u Alan Wake, Too Human, Crackdown a dalších her, které možná neměly takový úspěch, ale byly taktéž velmi náročné na vývoj a měl jsem z nich velmi dobrý pocit, když vyšly," pokračoval Spencer. POdle něj se musí u exkluzivních titulů uvažovat především o kvalitě, až poté u jejich počtu. Rok 2012 má takovou filozofii potvrdit.

Každopádně budoucnost Microsoftu by měla být v otázce exkluzivních titulů přeci jen růžovější (horší vlastně už být nemůže). Podle Spencera se bez dalších detailů rýsuje možnost exkluzivní spolupráce například s Crytekem a dalšími, zatím nejmenovanými, partnery. Nyní je však Xbox 360 platformou, která narozdíl od PS3 a Wii s kmenovými hráči příliš nepočítá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama