project-draco-stale-v-priprave-pro-kinect
Novinka Project Draco stále v přípravě pro Kinect

Project Draco stále v přípravě pro Kinect

Marek Švrkala

Marek Švrkala

22. 12. 2011 09:15
Reklama

Microsoft v září roku 2010 na japonské herní výstavě Tokyo Game Show odhalil několik her pro pohybové ovládání Kinect. K těm nejzajímavějším patří titul představený pod pracovním názvem Project Draco. Hra od Yukio Futatsugi vás posadí na záda draka, s nímž ve vzduchu prožijete akční bitvy. Přestože jsme o Dracovi od té doby prakticky neslyšeli, vývojáři pilně pracovali, a tak bychom se příští rok měli dočkat finální verze.

„Vývoj pro Kinect je zajímavý, ale zároveň obtížný. Dělání her pro pohybové ovládání přináší spoustu výzev. Je náročné vytvořit hru, která se bude ovládat jen Kinectem – a to neplatí jen pro náš titul, ale pro všechny,“ vysvětlil Yukio Futatsugi zahraničnímu serveru Gamasutra. „Hráči řeknete, ať určitým způsobem hýbá rukou, aby střílel. Každý si to ale vyloží jinak. Dříve stačilo zmáčknout tlačítko A, a tak jej všichni mačkali stejně. Je pro nás složité implementovat různé způsoby pohybu.“

Přesto se prý není třeba obávat, že by ovládání zdržovalo nebo trpělo lagy, které se občas Kinectu přihodí. „Pomohlo nám, že ovládáte velkého draka, a tak bude určitá malá prodleva mezi vaším povelem a samotným pohybem. Zážitek to ale nijak neovlivní,“ uvedl Futatsugi, jehož Project Draco působí velmi nadějně. Podívejte se na trailer, jímž byla tato originální letecká akce představena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama