cd-projekt-red-pripravuje-novou-znacku
Novinka CD Projekt RED připravuje novou značku

CD Projekt RED připravuje novou značku

Marek Švrkala

Marek Švrkala

18. 11. 2011 18:25 5
Reklama

Polský CD Projekt ani po dokončení druhého Zaklínače a jeho portu pro Xbox 360 (vyjde na začátku příštího roku, pravděpodobně na konci února) nebude zahálet. Naopak jej čeká velmi produktivní období a nabírání dalších zaměstnanců. V plánu na další čtyři roky, který společnost nyní představila investorům a médiím, totiž figurují dva tříáčkové tituly a několik projektů s menším rozpočtem.

Hned v prvním kvartále příštího roku by měl být dokončen menší kousek – půjde o digitálně distribuovanou hru pro služby, jako je Xbox LIVE Arcade, PSN, Steam nebo GOG. Vzhledem k načasování by mohlo jít o doplněk do světa Zaklínače, který oživí jeho prodeje na Xboxu 360. V závěru roku 2012 pak dorazí také druhý stahovatelný titul. Další hra je v plánu na začátek roku 2013. Podrobnosti o ní zatím rovněž nemáme, vím jen, že rozpočet bude na střední úrovni.

Nejzajímavější je výhled na roky 2014 a 2015, kdy chce CD Projekt vydat dva vysokorozpočtové multiplatformní projekty (alespoň pro dvě platformy), jejichž produkce se nyní rozbíhá. Jedním z nich bude pravděpodobně třetí díl Zaklínače, jehož vývoj už autoři dříve naznačovali. Druhá tříáčková hra bude úplně nová. CD Projekt se v ní opět zaměří na dospělé publikum, přičemž využije zkušenosti z vývoje Zaklínače. Pravděpodobně půjde o RPG z originálního světa, spekuluje se například o sci-fi prostředí.

Vedle tvorby zmíněných her CD Projekt hodlá soustavně pracovat na vylepšování RED enginu a svých vývojářských nástrojů. V souvislosti s rostoucí polskou společností nesmíme zapomínat ani na distribuční službu GOG.com, která se vedle starších titulů nově zaměří na aktuální produkci. Přikládáme video od kolegů z polské Polygamie, v němž o plánech CD Projektu RED hovoří Adam Badowski.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama