modern-warfare-3-prekonava-rekordy
Novinka Modern Warfare 3 překonává rekordy

Modern Warfare 3 překonává rekordy

Marek Švrkala

Marek Švrkala

11. 11. 2011 15:38 20
Reklama

Ať už se vám to líbí, nebo ne, akční série Call of Duty je fenoménem, který přesahuje rozměry videoherního průmyslu. Také Modern Warfare 3, tedy nejnovější díl série, totiž při svém vydání stanovuje nové rekordy. Activision oznámil, že překonal rekord v nejlepším startu produktu zábavního průmyslu v historii, když za první den prodeje utržil 400 milionů dolarů, a to pouze v Severní Americe a Velké Británii, kde si lidé rozebrali 6.5 milionů kopií. Společnost vychází z vlastních údajů a z dat získaných od prodejců.

„Věříme, že vydání Call of Duty: Modern Warfare 3 je největším startem v historii zábavního průmyslu. Rekordu jsme dosáhli pouze ze dvou oblastí světa. Žádnému jinému produktu se nepodařilo zlomit rekord třikrát za sebou,“ upozornil šéf Activisionu Bobby Kotick, který tak připomněl fakt, že jeho společnost znovu prolomila hranice vytvořené předchozími díly série (Black Ops - 360 milionů, Modern Warfare 2 – 310 milionů).

Activision tak může díky vydělaným penězům přispět na dobrou věc, jíž je charitativní organizace Call of Duty Endowment. Ta pomáhá americkým vysloužilým vojákům v návratu do normálního života a kariéry. Bobby Kotick nadaci v den válečných veteránů přislíbil 3 miliony dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama