podivejte-se-jak-se-vyrabel-skyrim
Novinka Podívejte se, jak se vyráběl Skyrim

Podívejte se, jak se vyráběl Skyrim

Ondřej Švára

Ondřej Švára

2. 11. 2011 07:09
Reklama

Jestli pořád ještě nemáte po krk videí o TES V: Skyrimu, nabízíme vám nyní pohled do zákulisí jeho vývoje. Oficiální video vás zavede do kanceláří Bethesdy, kde uvidíte, jak se vyráběla hra, na kterou miliony lidí tak dlouho čekaly a která vychází již 11. listopadu. Těšte se na záběry z motion capturingu, nového způsobu sbírání herních předmětů a také na stesky autorů nad tím, jak je obtížené vyrobit rozlehlou hru, kde si hráč může plnit úkoly nezávisle na hlavní příběhové linii. Ale v tom už má Bethesda praxi, no ne?

Škoda, že je video pouhým trailerem a končí dřív, než se stačíte rozkoukat. Ostatně, nezvykle krátká má být i instalace samotné hry na počítačových discích. Skyrim podle oficiálních hardwarových požadavků vyžaduje pouhých šest gigabitů volných dat, což je v ostrém kontrastu s nároky současných her s otevřeným konceptem. Zaklínač 2 spotřeboval 10 GB a o nenažranosti Rage (25 GB) se napsaly tisíce novinek po celém světě.

"Budete se divit, ale obsah nutný pro stavbu otevřeného světa nemusí zabrat zase tolik místa, pokud víte, jak takový svět stavět. A to my víme," říká Pete Hines z Bethesdy. "Náš nový engine velice dobře komprimuje data včetně grafiky a zvuku a celá kostra Skyrimu je nyní velmi dobře optimalizovaná. Není důvod být skeptický kvůli tomu, že máme datově menší hru," říká marketingový viceprezident. Nebýt pokročilé komprese, hra by prý mohla zabírat až 30 GB.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama