kinect-vam-potetuje-ruku-tlacitky
Novinka Kinect vám potetuje ruku tlačítky

Kinect vám potetuje ruku tlačítky

Ondřej Švára

Ondřej Švára

19. 10. 2011 09:28 2
Reklama

Pohybové ovládání Kinect vyhlíží svůj teprve druhý vánoční trh, ale Microsoft už podle všeho pracuje na jeho nových vlastnostech a perifériích. Potvrdil to Steve Ballmer na úterním summitu Web 2.0 v San Franciscu. Uvedl, že systém má v rukávu ještě řadu překvapivých technologických řešení s potenciálem spustit podobný humbuk, jako kdysi Kinect samotný.

V budoucnu se dočkáme například této novinky: 3D kamera, projektor a senzory Kinectu dokáží proměnit cokoliv v dotykový ovládací panel. Cokoliv, co se v snímaném rádiusu objeví. Takzvaný Omnitouch systém tedy udělá herní menu například z vaší ruky, sešitu, stolu, koberce, nebo i běhajícího psa, pokud si to bude přát. Systém dokáže "chytnout" nejen statické, ale i pohybující se objekty a na ně pak projekci uzamknout.

Videoukázka předvádí systém stále ještě ve vědecké a testovací fázi. Předpokladem pro komerční využití bude snad zbavení člověka odporné konstrukce na rameni. Nebo je snad nová periférie určena pro Predátory?

Pokud se z budoucnosti vrátíme zpět do reality, zjistíme, že Microsoft pomalu začíná implementovat pohybové ovládání do velkých AAA her. S podporou Kinectu vyšla například Forza 4 a do budoucna se spekuluje třeba o Alanu Wakeovi, Mass Effectu 3, nebo Ghost Reconu Future Soldier.

Největší jistotou je teď pro Kinect remake prvního Halo: Combat Evolved, který vychází patnáctého listopadu. Kinect ve hře umožní jednak ovládání hlasem, jednak skenování předmětů v režimu "Analyze mode" a také ruční prohlížení knihovny sesbíraných věcí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama