unreal-engine-4-prijde-v-roce-2014
Novinka Unreal Engine 4 přijde v roce 2014

Unreal Engine 4 přijde v roce 2014

Ondřej Švára

Ondřej Švára

28. 9. 2011 09:12 1
Reklama

Na čtvrté generaci Unreal Enginu začal někdy v tomto období pracovat Epic. Podle vyjádření studia má být jeho základní zdroj obživy k dispozici ostatním developerům kolem roku 2014.

Znamená to nejen, že Gears of War 3 rozhodně nebylo poslední velkou hrou na starém podvozku, ale také to, že se někdy za čtyři roky asi dočkáme osmé generace konzolí. Tak významný multiplatformní nástroj, jakým UE je, totiž nemůže vyjít bez koordinace s hlavními producenty herního hardwaru, tedy nejen s Intelem či AMD, ale hlavně s Microsoftem a Sony a jejich konzolovými sekcemi.

Unreal Engine 4 přijde v roce 2014
i Zdroj: Hrej.cz

"Více než polovinu pracovního dne teď trávím výzkumnou prací na našem novém enginu a nad otázkami k nové generaci konzolí. Zabývám se technologií, která je tak pokročilá, že pravděpodobně ještě do roku 2014 nebude mít praktické využití,"  říká CEO Epicu Tim Sweeney.

Pokud máme jeho slova považovat za signifikantní, nová éra herní kvality přijde právě za více než tři roky a takový Xbox si tou dobou bude kroutit už devátý rok životního cyklu.

Podle Sweeneho nebude smysl technického vývoje her pro novou generaci konzolí spočívat  v přidávání efektů, ale hlavně ve škálování výkonu na mnohajaderných procesních jednotkách. Styl programování na UE3, který začínal na dvoujádrových procesorech, už totiž nebude použitelný. "Jakmile budeme programovat na dvacet jader, už si nepůjde říct, žetohle se použije na detaily tváře a tohle třeba na animaci těl, protože všechny tyto parametry se během hraní budou dynamicky měnit s tím, jak se hráč rozpohybuje v prostředí," říká Sweeney.

Předpokládá, že v následujících deseti letech bude grafický vývoj sledovat linii pomalého splývání s filmovou kvalitou a hry také díky propracovanější AI vylepší svůj realismus. O Raytracingu, jako o možném symbolu nové generace herní audiovizuality, Sweeney nemluvil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama