boj-s-velkymi-draky-v-dragon-s-dogma
Novinka Boj s velkými draky v Dragon's Dogma

Boj s velkými draky v Dragon's Dogma

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 6. 2011 14:10
Reklama

Portfolio Capcomu se v první čtvrtině příštího roku rozroste o Dragon's Dogma, third-person mlátičku z otevřeného fantasy světa. U stánků japonské společnosti na E3 si zájemci mohou vyzkoušet hratelnou ukázku, dojmy jsou zatím spíše pozitivní. Přestože hra na první pohled připomíná klasická akční RPG, prvky z tohoto žánru hratelnost ovlivňují minimálně. Vše je zaměřené hlavně na souboje, které často zaujmou svým monumentálním průběhem

Vedle obrovských draků (jeden z nich je hlavním záporákem) hlavního hrdinu čekají také skřeti, hydry, gryfové a další příšery známé z fantasy světů. Hráč musí prokázat rychlou reakci, jinak v soubojích nemá šanci přežít. Nutné je také zvolit správnou strategii, některým nepřátelům je nejvýhodnější na začátku seknout do ocasu, u jiných zase zabírá útok na hlavu.

Odhaleny byly zatím tři postavy, u nichž si lze dále zvolit buď mužskou, nebo ženskou verzi. Bojovník vyniká silou, mág umí kouzlit a zloděj je neobyčejně mrštný a rychlý. Vašeho hlavního hrdinu v boji doprovodí tři postavy ovládáné umělou inteligencí, ta zatím podle reakcí novinářů není úplně vyladěná. Parťákům ale bude možná zadávat jednoduché pokyny, tak uvidíme, jak nakonec bude tato kooperace vypadat. Logickým řešením by bylo ji zpřístupnit v multiplayeru, ovšem Capcom o něm zatím mlčí.

Japonské vydavatelství si od své nové značky slibuje slušný úspěch, cílem je prodat alespoň 1.5 milionu kopií. Pokud se hra povede, jistě nejde o nereálný cíl. Dragon's Dogma vyjde na konzole Xbox 360 a PlayStation 3 někdy na začátku příštího roku. Do informačního pásu přikládáme hned pět videí a pořádnou dávku screenshotů, abyste si o chystaném titulu mohli udělat vlastní představu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama