forza-motorsport-4-s-head-trackingem
Novinka Forza Motorsport 4 s head trackingem

Forza Motorsport 4 s head trackingem

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

6. 6. 2011 23:50
Reklama

Abychom nezapomněli, vrátíme se v mezičase ještě zpět k úplně první konferenci, kterou měl pod palcem Microsoft. Jednou z her, která se dočkala byť letmého představení, byla i Forza Motorsport 4. Jelikož se tak stalo v rámci velkého bloku věnovaného Kinectu, je vcelku jasné, že nová Forza bude systém pohybového ovládání plně podporovat, v téměř všech případech jsme ale skeptičtí.

Co se týká samotného ovládání aut, nejsme si příliš jistí, zda bude přenos stoprocentně bezchybný a s nulovou odezvou. Zůstaneme proto konzervativci a raději se i během hraní Forzy 4 spolehneme na gamepad. Ostatně, tato možnost zůstává ve hře zachována, aby nebyli ze hry hardcore hráči. Procházení menu pomocí pohybového ovládání je také věcí zcela individuální, rozhodnutí i v tomto případě necháme na vás.

Kde si však jsme téměř stoprocentně jistí úspěchem, je použití Kinectu coby head trackovacího zařízení. Jedná se o to, že systém bude snímat polohu vaší hlavy, a pokud se skutečně rozhlédnete, adekvátně se tak stočí i obraz ve hře. Jako konkurence systému TrackIR to zní pro milovníky závodních her téměř až opojně, nechme se ale raději překvapit, jak to dopadne ve skutečnosti. Do té doby se pusťte třeba do sledování nejnovějšího traileru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama