microsoft-kinect-a-ti-druzi
Novinka Microsoft, Kinect a ti druzí

Microsoft, Kinect a ti druzí

Maggot

Maggot

6. 6. 2011 19:02
Reklama

Microsoft se letos opravdu činil, aby Kinect dostatečně zásobil všemožným softwarem, který se rozpíná přes hry, zábavní aplikace a také služby. Svou ruku k dílu přiloží EA se svými tituly jako je Madden, Tiger Woods, FIFA či Mass Effect, přičemž všechny zmiňované budou v budoucnu počítat s podporou Kinectu. To samé příslibil Ubisoft a také například Tim Schafer ze studia Double Fine, který představil pohádkovou hříčku Sesame Street: Once Upon a Monster, která se ovládá jednoduchým pohybem rukou. Základem je menu v podobě knížky, ve které přirozeně listujete a posléze jednoduchým mávnutím rukou vstoupíte do příběhu. Jak řekl sám Tim, hlavní inspirací k tvorbě hry mu byla jeho vlastní dcera.

Nejvíce proklamovaným prvkem je hlasové ovládání rozhraní Xboxu 360, ať už se bavíme o obyčejném poskakování v menu, volbě konkrétních aplikací, interakci s multimédii (stopování a pouštění filmů), ale také vyhledávání v knihovnách her, filmů a služeb. Jak již bylo řečeno, hlasové ovládání by neměl být takový problém, jakým může být například interakce vizuálního ovládání, kde přeci jenom figuruje spousta rušivých faktorů. Největším přínosem je pak možnost aktivního vyhledávání pomocí jednoduchého příkazu.

Třetí, a pro nás v podstatě nedůležitou zprávou, je partnerství Microsoftu a předních televizních společností, jako je například SkyTV. MS se chystá spustit interaktivní televizi, kterou můžete jednodušše ovládat pomocí Kinectu, případně klasického ovladače. To bylo demonstrováno na exkluzivním kanálu UFC, kde budou promítány jednotlivé zápasy a uživatel si může například vsadit na výherce, případně způsob, jakým prohraje. Jak již bylo řečeno, nás se tyto služby pravděpodobně týkat nebudou, prozatím se o nich mluvilo pouze ve spojení s Amerikou a Velkou Británií.

Pro milovníky pohybu máme skvělé zprávy - odhalena byla i pokračování slavných her, určených primárně pro Kinect, pod čímž si nyní představujeme Dance Central 2 a  Kinect Sports Season 2, který se dočkal přísunu 6 nových disciplín, mezi nimiž najdete tenis, házení šipek, lyžování a americký fotbal.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama