tvurci-test-drive-unlimited-stavkuji
Novinka Tvůrci Test Drive Unlimited stávkují

Tvůrci Test Drive Unlimited stávkují

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

12. 5. 2011 08:51
Reklama

Kdyby Francouzi náhodou týden nestávkovali, tak by museli kvůli stávce uspořádat stávku. Snad vůbec poprvé se ale o stávce dozvídáme ve spojitosti s herním studiem. Eden Games nejsou v byznysu žádní nováčci. Vždyť jejich první hrou je už čtrnáct let stará V-Rally pro první PlayStation. V poslední době však o sobě dávali vědět hlavně sérií Test Drive Unlimited, popřípadě netradiční hororovou akcí Alone in the Dark: Near Death Investigation. Práce pod distributorskou firmou Atari už jim ale jaksi přestává vonět. V oficiálním prohlášení se dokonce píše, že "v Eden Games nyní platíme za špatná rozhodnutí našich nadřízených. I přes různé finanční obtíže jim nedělalo problém se napakovat penězmi na náš účet."

Demonstrativně proto přikročili k jednodenní stávce, aby tím svým šéfům otevřeli oči - stávka se týká všech zaměstnanců Eden Games. Atari chystá, podle nejmenovaných zdrojů, rozjet v Eden Games velké propouštění, to nejspíše vypukne v červnu. Z osmdesáti zaměstnanců jich má vidět opačnou stranu dveří rovných dvacet devět. Atari to nazývá restrukturalizací, představitelé Eden Games likvidací. "Atari pro nás přichystalo nový projekt, o němž máme své velké pochybnosti. A bojím se, že ta jejich údajná restrukturalizace má znamenat postupné vymazání Eden Games z mapy herního světa."

Na Atari si v tu větší, tu menší formě stěžovala už řada firem, zkušenosti s ní mají i naši 2K Czech, kteří pro ně měli připravovat akci Enemy in Sight, ale nakonec to tak úplně "nedopadlo." Pokud budeme vycházet čistě z informací, které se k nám dostaly prostřednictvím agentur a herních serverů, tak stojíme v tomto sporu jednoznačně na straně Eden Games. Co vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama