piranha-bytes-pripravuji-rpg-risen-2
Novinka Piranha Bytes připravují RPG Risen 2

Piranha Bytes připravují RPG Risen 2

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 2. 2011 15:55 3
Reklama

Německé studio Piranha Bytes dnes ve spolupráci se společností Deep Silver zveřejnilo první detaily o druhém dílu populárního RPG Risen. Příběh Risen 2: Dark Waters odstartuje několik let po jedničce, kdy titáni zničili svět a lidský druh přežívá jen tak tak. Obrovské příšery se navíc vynořili i z oceánu, čímž hrozí všem námořníkům. Jako bezejmenný člen Invizice se nastalý chaos pokusíte uklidnit. Možná záchrana spočívá ve spolupráci z piráty pobývajícími v ostrovech na jihu, kteří prý znají tajemství, jak s nestvůrami zatočit.

Piranha Bytes opět vsadí na své klasické pojetí RPG, která fungovalo jak u prvních třech dílů série Gothic (titul ArcaniA: Gothic 4 vyvíjelo studio Spellbound), tak u původního Risenu. Očekáváme tedy klasickou hratelnost RPG oživenou o komplexnější herní úkoly, vyspělejší umělou inteligenci, nové prostředí, vynikající technické zpracování a spoustu milých drobností (např. střelné zbraně). Herní svět větší než v prvním dílu výrazně oživí různá prostředí. Ostrovy, mezi nimiž se budete pohybovat na lodi, se mohou významně lišit – přímo na pevnině naleznete vegetaci a zvířata v závislosti na konkrétním podnebném pásmu. Propracovanější budou také postavy, třeba jejich animace tvůrci vytváří za pomoci technologie motion capture, přičemž speciální důraz kladou na obličeje.

Na rozdíl od původního dílu dvojka vyjde také na PlayStation 3, zbylé dvě platformy zůstávají stejné, tedy Xbox 360 a PC. Vývojáři zatím oficiálně zveřejnili pouze tři obrázky, ruské fanstránce se ale podařilo získat snímky z německého časopisu PCGames, v jehož březnovém čísle vyjde preview, z nějž už uniklo také několik konkrétnějších informací. Na snímečky různých monster a dalších zajímavostí se podívejte zde. Datum vydání zatím zveřejněno nebylo, hra je ale údajně hotová již z 80 procent, takže nemusí být daleko...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama