vychazi-nadejne-akcni-rpg-magicka
Novinka Vychází nadějné akční RPG Magicka

Vychází nadějné akční RPG Magicka

Marek Švrkala

Marek Švrkala

24. 1. 2011 17:33 3
Reklama

Společnost Paradox Interactive obvykle připravuje různé historické strategie a simulátory. Tentokrát ale distribuuje hru z úplně jiného soudku. Magicka, několikaletý projekt vývojářů ze švédského týmu Arrowhead Game Studios, je akčním RPG ve stylu Diabla. Humorný kousek inspirovaný severskou mytologií se na digitálních distribučních službách pro PC (např. Steam) za necelých 10 dolarů objeví už zítra, tedy v úterý 25. ledna. Distributor ale myslí i na tradičnější herní fanoušky, pokud máte raději krabicovou verzi, stačí vyčkat do 15. února, kdy disk dorazí na pulty obchodů.

Příběh Magicky není nikterak originální – hráč musí v roli hodného kouzelníka zachránit svět před zlotřilým čarodějem a jeho sluhy a to jak v single-playerové kampani o třinácti misích, tak v kooperativním multiplayeru, kde může spolupracovat až se třemi dalšími hráči. Klasická rubací hratelnost bude hodně ovlivněná propracovaným systémem kouzel a kombinací osmi různých prvků (např. voda, oheň, kámen apod.)

Prvky lze využívat pro útok, obranu i k dalším účelům. Těžiště úspěchu je v jejich kombinacích. Všechna kouzla sice jsou přístupná od začátku, avšak bez nalezení potřebných knih a receptů na ty nejlepší kombinace těžko přijdete. Tradiční útoky ale platí vždy, stačí zkombinovat oheň a kámen a můžete zaútočit s explodující ohnivou koulí. K oživení multiplayeru dále příspěje systém friendly fire, kdy se hráči neopatrnými kouzly mohou vzájemně zranit, jinými kouzly se ale zase vyléčí.

Magicka nabídne také zajímavý herní svět s originálními nepřáteli sršícími vtipem. Některé z hrdinů Magicky uvidíte i ve videorozhovoru s jedním z vývojářů, který jsme pro vás nahráli na Hrej TV. Pokud vám ani to nebude stačit k rozhodnutí, počkejte na demo, jež by mělo v tomto týdnu vyjít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama