microsoft-ma-zajem-o-studio-bizarre
Novinka Microsoft má zájem o studio Bizarre

Microsoft má zájem o studio Bizarre

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

18. 11. 2010 09:41 3
Reklama

Budoucnost studia Bizarre Creations je velmi nejasná. Poté, co ho před nějakým časem s velkou slávou koupil Activision a lidé z Bizarre byli nadšení z toho, že si konečně vyzkouší vývoj i pro jiné konzole, než Xbox 360, se ukazuje, že jeho provoz je asi nákladnější, než by se Bobby Kotickovi líbilo. Zdroj blízký Activisionu potvrdil serveru Develop hodně šuškanou informaci o tom, že by mělo být propuštěno hned několik desítek zaměstnanců, přičemž celé studio by se mělo ocitnout na prodej.

Důvodem by měla být jednak finanční nerentabilita, a také prohlášení jednoho z činovníků Activisionu, že závodní hry jsou nyní zkrátka jinde a Bizarre se nepovedlo naskočit na rozjetý vlak (hovořil při tom o Blur). Onen nejmenovaný zdroj nicméně prohlásil, že Microsoft již rozhodil sítě a hodlá své bývalé vývojáře zlanařit zpět pod svá křídla.

Dobře by to korelovalo s aktuálními zprávami o hledání vývojářů pro pátý díl série Project Gotham Racing, kterou, jak víme, vytvořili právě lidé z Bizarre. Uvidíme, jak se celá situace vyvine. Rozhodnuto by prý mělo být maximálně do devadesáti dní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama