bobby-kotick-se-brani-schaferove-kritice
Novinka Bobby Kotick se brání Schaferově kritice

Bobby Kotick se brání Schaferově kritice

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

10. 11. 2010 10:46 1
Reklama

Před nedávnem rozdmýchala víceméně stojaté vody herního průmyslu menší aférka, ve které se šéf studia Double Fine, Tim Schafer, velmi ostře opřel do Bobbyho Koticka, CEO společnosti Activision Blizzard. Nařknul ho z toho, že místo her by klidně mohl jít prodávat zbraně, a že jeho jediným zájmem je kolik peněz vydělá, místo toho, aby se staral také o nějakou kreativní stránku svých her. Po rozhovoru s Kotickem v časopise Edge, který na celou kauzu vrhnul trochu jiné světlo, se Kotick k celé věci vyjádřil i ve velmi obsáhlém rozhovoru pro server Joystiq. Zde vybíráme ty nejzajímavější pasáže, díky nimž se možná na onoho nepopulárního "Kokotíka" budete dívat trochu jinak. A možná taky ne.

"Celá věc se nestala tak, jak Schafer prohlašuje. Nikdy jsem se s ním neviděl tváří v tvář. Nikdy jsem neměl žádný vliv na rozhodnutí Vivendi ohledně jeho projektů. Nikdy jsem s ním obchodně nejednal. Ten člověk se jednoho dne zkrátka sebral a podepsal vydavatelskou smlouvu u Electronic Arts, čímž vůči němu vznikly Vivendi pohledávky. My jsme mu pro vývoj dali k dispozici něco mezi 15 a 20 miliony dolarů. On přitom nedodával věci na čas a prošvihl všechny termíny, což je reputace, která Tima předchází," nezapomněl si Kotick na Schaferovi přisadit.

"Chtěl bych, aby vešlo ve známost, že on neměl nejmenší právo cokoliv prodávat. Tudíž jsme jednoduše řekli: pokud chcete dělat obchod s někým jiným, tak nám dejte zpátky peníze, které jsme vám dali na vývoj. A to bylo z naší strany vše. Do dnešního dne jsme viděli pouze zlomek z těch peněz a tím to pro nás zřejmě také skončilo. Dokonce ani nevím, zda jsme se to rozhodli řešit soudní cestou. Mohu vám s čistým svědomím říci, že zde není žádná nevraživost mezi Bobby Kotickem a... toho druhého neznám, nikdy jsem ho ani neviděl. Dokonce jsem ani nikdy neviděl Brutal Legend."

Z Kotickova prohlášení si pochopitelně můžete odnést dva pohledy na věc. Buď Kotickovi uvěříte a částečně i pochopíte jeho stanovisko, nebo si i po tomto "doznání" řeknete, že je to vlastně jenom hamoun na peníze. Ke komu se přikláníte spíše? Ke Kotickovi, či k Schaferovi? Dejte nám vědět do komentářů!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama