bude-kinect-jen-pro-zavedene-vyvojare
Novinka Bude Kinect jen pro zavedené vývojáře?

Bude Kinect jen pro zavedené vývojáře?

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

6. 8. 2010 09:33
Reklama

Pokud jste čistě náhodou členem komunity vývojářů v prostředí XNA a doufali jste, že se díky tomu dostanete i k vývoji her pro pohybovou technologii Kinect, Microsoft vám promptně vystavuje stopku. Podle jednoho z tiskových mluvčích je totiž velmi nepravděpodobné, aby se k vývoji her pro Kinect (byť malých, určených pro indie scénu na Xbox Live) dostal někdo jiný, než zavedená vývojářská studia, která mají smlouvu s Microsoftem.

"V současné době není možné, abychom technologii poskytli i někomu jinému. Stejně jako hry pro Xbox 360 a pro Xbox LIVE Arcade, tak i hry pro Kinect budou svěřeny pouze vybrané skupině vydavatelů, se kterými má Microsoft uzavřenou smlouvu. Otevření platformy Kinectu i pro XNA vývojáře je něco, co se může stát do budoucna, ale nyní k tomu naše myšlenky určitě nesměřují."

Jinými slovy, zapomeňte, že byste si kdy mohli Kinect polaskat i z nezávisle-vývojářského hlediska. Jestliže Microsoft už takto na začátku jeho života mluví o nezávislém vývoji vyhýbavě, je velmi nepravděpodobné, že by se to do budoucna mělo změnit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama