street-fighter-x-tekken-predstaven
Novinka Street Fighter x Tekken představen

Street Fighter x Tekken představen

Erik Omar

Erik Omar

26. 7. 2010 09:50 2
Reklama

I přes to, že se Capcom neměl objevit na akci Comic Con, zamířil tam jeden z jeho zástupců. Konkrétně producent Yoshinori Ono, který potvrdil to, co bylo již nějaký ten pátek veřejným tajemstvím a sice, že se ve studiu pracuje na novém titulu nazvaném Street Fighter x Tekken, v němž budou bojovat nejen SF postavy, ale i ty z konkurenční série Tekken od Namco Bandai. Vedle samotného oznámení byl představen i trailer a gameplay ukázka, z které je jasné, že se hra ponese ve stejném vizuálním duchu a pobeží na stejném enginu jako Street Fighter IV.

Co ovšem překvapuje a možná i zaráží, je fakt, že studia Capcom a Bandai nebudou spolupracovat na jedné hře, ale každé připraví svoji vlastní. To záhy potvrdil i producent Tekkenu a zástupce Namca Katsuhiro Harada, který odhalil titul Tekken x Street Fighter, ovšem více o něm prozradit nechtěl. Můžeme předpokládat, že se i výtvor od Namca ponese ve stylu jimi zavedené série.

Jelikož k prvnímu zmíněnému titulu, mohli návštěvníci vidět i hratelnou ukázku a trailer, je pravděpodobné, že jsou vývojáři z Capcomu v pokročilejší fázy vývoje než jejich konkurenti (i když pravděpodobnější je, že Namco svůj výtvor šetří na výstavu Gamescom v Německu). Kdo ovšem čekal datum vydání 2011, bude velice zklamán. Jak řekl sám producent Ono kolegům z Famitsu, crossoverů se nedočkáme dříve než v roce 2012 a podobně je to s dalšími informacemi, které prý přijdou až příští rok. Street Fighter x Tekken je totiž dle jeho slov ve vývoji teprve pár měsíců a jediný důvod takto brzkého představení jsou fanoušci, kterým se chce studio zavděčit. Mimochodem k onomu „geniálnímu“ nápadu vydat na PS3 a Xbox 360 souběžně obsahově téměř totožné hry Ono řekl: „Chtěli bychom jeden druhého vyzvat ve všech oblastech včetně prodejů.“

Také v tom máte takový mišmaš? Nevadí, protože jedno je jisté. Ještě před tím než celou civilizaci smetou katastrofy jakoby vystřižené z filmů Rollanda Emericha, se dozvíme odpověď na nejzásadnější otázku všech dob. Je silnější Ryu nebo Jin?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama