tim-schafer-bobby-kotick-je-idiot
Novinka Tim Schafer: "Bobby Kotick je idiot"

Tim Schafer: "Bobby Kotick je idiot"

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

14. 7. 2010 11:27 10
Reklama

Tim Schafer, jehož jméno máme naposledy zafixované s hrou Brutal Legend, se opět rozhovořil o již dávno zapomenutém sporu mezi jeho studiem Double Fine a firmou Activision, která kdysi měla právě hru Brutal Legend vydat. Schafer se ale nakonec dohodl s největším konkurentem Activisionu, firmou EA. Koneckonců, pokud si o této kauze chcete přečíst něco víc, prošmejděte novinky u nás na Hrej, psali jsme o ní docela obsáhle. Teď je však důležitější trochu jiná věc. Tim Schafer totiž promluvil v rozhovoru pro web Eurogamer o jednání s šéfem Activisionu, Bobby Kotickem. Jde o velmi zajímavé čtení.

"Jeho největší starostí je zisk. Mnohokrát jsem se nad tímto jednáním podivoval a říkal si, že jen kvůli tomu přece nemusí být takový kokot. Peníze jdou přeci vydělávat i bez toho, aby se člověk choval jako naprostý kretén", nebral si servítky Schafer.

"Kotick nemá moc rád hry, což podle mě není dobré pro celé herní odvětví. Nejsme přeci mašiny na vyrábění peněz. On se dívá jen na to, jak by mohl za co nejmenší náklady vydělat co nejvíc peněz a na nic jiného se neohlíží. Nejde přece stále dokola ždímat něco, co je momentálně úspěšné a jakmile to přestane být úspěšné, tak se přesunout k něčemu jinému a začít ždímat zase tam", narážel Schafer zcela evidentně nejen na Brutal Legend, ale i na studio Infinity Ward a jeho sérii Call of Duty.

"Doufám, že co nejdříve z herního průmyslu odejde a začne se věnovat něčemu, kde si může vydělat ty své miliony. Co třeba výroba zbraní, Bobby?" Kotick je mnoha lidem v herním průmyslu trnem v oku. Nejzářnější příklad může být vyhození Jasona Westa a Vince Zampelly, i když kdo ví, jak to tam tehdy bylo a zda i jim neulpěl za nehty nějaký ten škraloup viny. Tim Schafer je však prvním, kdo si pustil pusu takovýmto způsobem na špacír. Uvidíme, zda z toho Activision vyvodí nějaké důsledky a na oplátku nezareaguje nějakým plamenným prohlášením.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama