remedy-brani-prodeje-alana-wakea
Novinka Remedy brání prodeje Alana Wakea

Remedy brání prodeje Alana Wakea

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

13. 7. 2010 11:37
Reklama

Alan Wake byl jednou z her, které za poslední měsíce zaznamenaly dramaticky menší prodeje, než se u nich čekalo. Vedle ní se čekalo daleko více i od Bluru, Split/Second, či nového Prince of Persia, nicméně zrovna Alan Wake byl podpořen ještě ohromnou marketingovou kampaní, která zasáhla i naše území. Lidé z Remedy si však z nižších prodejních čísel zřejmě dvakrát velkou hlavu nedělají. "Byli jsme velmi potěšeni z toho, jak hru přijímají recenzenti i hráči. Lidé nejdříve obdivovali příběh, ale následně si zamilovali i postavy, systém soubojů a samozřejmě celkové ladění hry", nechal se slyšet Oskari Hakkinen, ředitel vývoje značky Alan Wake.

"Není sporu o tom, že Alan Wake přišel do obchodů během velmi složitého období, kdy musel soupeřit se spoustou dalších velkých titulů, takže prodejní čísla tomu odpovídají. Nikdy jsme se však nechtěli ničemu přizpůsobovat jen proto, abychom dosáhli jejich nárůstu. Snažíme se přijít vždy s unikátním zážitkem, který jinde nenajdete."

No jo, ale vysvětlujte tohle manažerům, kteří se starají o finance. Jak to tedy bude s pravděpodobným pokračováním? "Ti, co Alana dohráli, o tom jistě budou mluvit se svými kamarády a dost možná je tak přesvědčí, aby si hru také koupili. Základní prodeje sice byly nízké, ale neustále rostou a já osobně předpokládám pozitivní vývoj." Nízké prodeje ale otevírají možnost i pro dávno (asi) zavrhnutou PC konverzi. Určitě existuje spousta PC hráčů, kteří si konzoli zkrátka nikdy nekoupí, ale přesto by si Alana Wakea rádi zahráli. Finální rozhodnutí však stále zůstává na finských Remedy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama