cd-projekt-nechce-drm-pro-zaklinace
Novinka CD Projekt nechce DRM pro Zaklínače

CD Projekt nechce DRM pro Zaklínače

Marek Švrkala

Marek Švrkala

13. 6. 2010 17:29
Reklama

Vývojáři z polského CD Projektu budou na E3 prezentovat svůj klenot v podobě pokračování u nás velmi oblíbeného akčního RPG Zaklínač. Už nyní se ale na oficiálním fóru hry rozpovídali o svých názorech na různé ochrany proti pirátům. Spekulace o tom, že by dobrodružství s Geraltem mohlo vyžadovat stálé připojení k internetu, se vyrojily po nedávném vyjádření představitele společnosti Namco Bandai (ta bude titul v Evropě distribuovat). Viceprezident Namca Olivier Comte totiž na konci května jako jeden z mála podpořil DRM ochranu Ubisoftu.„Myslím si, že je to dobrý přístup z jediného důvodu - v současnosti není jiná alternativa,“ uvedl. Pokud ale zvítězí názory vývojářů z CD Projektu, není se třeba zavedení podobných nepříjemností obávat.

Jeden z pracovníků společnosti postoj CD Projektu na fóru shrnul takto: „Věříme, že hlavní cesta, jak dosáhnout příznivých prodejů her, je správně vyvážit poměr mezi cenou a kvalitou produktu. Podle našeho názoru je důležitější podpořit prodeje originálek, než trestat ty, kteří hrají z pirátské kopie.“ Tvůrci z CD Projektu si dále myslí, že by hry neměly vyžadovat připojení k internetu, pokud to není nutné přímo pro hraní. Registraci hry na internetu pak považují za možnou pouze v případě, že přinese další obsah nebo služby. CD Projekt ani nechce omezovat počet možných instalací hry. Vývojáři vycházejí z vlastní zkušenosti, CD Projekt totiž provozuje portál GOG.com, kde nabízí starší tituly bez jakékoli ochrany a vede si úspěšně.

Postoj CD Projektu k boji s pirátstvím je pro hráče rozhodně velmi dobrý. Snad nás vývojáři dalšími příjemnými informacemi potěší také na prezentaci Zaklínače 2 přímo na E3 v Los Angeles.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama