crytek-bezplatna-dema-casem-skonci
Novinka Crytek: bezplatná dema časem skončí

Crytek: bezplatná dema časem skončí

Marek Švrkala

Marek Švrkala

16. 4. 2010 14:25 19
Reklama

Šéf studia Crytek se po vyjádřeních okolo kvality Crysis 2 pro různé platformy rozpovídal také v interview pro server Develop, kde komentoval hratelné demoverze her. Jeho slova pro hráče bohužel nejsou zrovna příjemná. Podle Cevata Yerliho jsou dema, jak je nyní známe, na pokraji vyhynutí. „Bezplatné demoverze jsou luxus videoherního průmyslu, který v jiných odvětvích byznysu, jako třeba ve filmu, není. Protože je tento přepych už tak dlouho zdarma, existují plány, jak vše změnit. Realitou je, že v delším výhledu do budoucna nemusí být žádná dema ke stažení zdarma,“ řekl Yerli.

Ani v Cryteku zatím neví, zda vydají demo očekávané akce Crysis 2. „Musíme o tom ještě přemýšlet, dosud jsme se nerozhodli. Ať už demo budeme mít, nebo ne, nemyslím si, že je nutné, aby herní společnosti vydávaly tolik demoverzí. V budoucnu bude vycházet stále více a více her bez hratelných ukázek, jsou totiž neúměrně drahé. Udělat kvalitní demo pod časovým tlakem dá hodně práce,“ uvedl Cevat Yerli. Boss Cryteku zároveň spatřuje potenciál v systému premium demoverzí, který zhruba před měsícem představovali v EA. Systém se nesetkal s kladnou odezvou, avšak podle Yerliho pouze nebyl dobře prezentován.

Další zpráva z rozhovoru je už příznivější a potěší hlavně příznivce nových technologií ovládání, které by měly být odhaleny v druhé polovině tohoto roku (Project Natal a PlayStation Move). „V souvislosti s pohybovým ovládáním na PS3 a Xboxu 360 velice blízko spolupracujeme se Sony a Microsoftem,“ vysvětlil šéf studia. CryEngine by tyto technologie měl brzy podporovat. Stejně tak hodlá studio těžit také z 3D zobrazování, které podle něj střílečkám přinese mnoho zajímavých prvků. Nezbývá, než se těšit, co nám hry od Cryteku v dalších letech přinesou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama