call-of-duty-jako-akcni-adventure
Novinka Call of Duty jako akční adventure

Call of Duty jako akční adventure

sleepless.

sleepless.

3. 3. 2010 01:25 3
Reklama

Call of Duty, respektive Infinity Ward kauza, zpracovaná v této novince, vyvrcholila oficiální tiskovou zprávou Activision, která přináší dvě zásadní informace.

První se týká založení speciální Call of Duty divize v rámci Activision, kterou povede Philip Earl, bývalý šéf asijské vydavatelské odnože Activision. Co tento krok znamená? Že Activision vidí ve značce Call of Duty (logicky) obrovský potenciál, nebo jinak řečeno, pokladničku plnou peněz, stačí ji rozbít a brát plnými hrstmi. Activision hodlá Call of Duty značku rozvést do různých žánrů, čili už to do budoucna nebudou jenom střílečky, ale akční adventure, online střílečka a bůhví co ještě. Cílem je přitom využít popularity CoD značky pro expanzi mezi hráče, kteří prostě na střílečky kašlou. Když bublina hudebních her splaskla, Activision potřebuje novou dojnou krávu. Ale není důvod se nad tím podivovat, Activision je firma, které jde o byznys.

A právě s expanzí CoD značky do nových směrů souvisí druhá důležitá informace. Bylo oznámeno, že vývojáři z interního týmu Sledgehammer Games (Glen A. Schofield a Michael Condrey, odešli z Visceral Games – Dead Space) pracují na nové CoD hře, která má spadat do žánru akční adventure. Nejedná se však o CoD hru, o které se ví, že vyjde tento rok (na té makají tvůrci z Treyarch a bude se s největší pravděpodobností odehrávat ve Vietnamu), a dokonce ani o CoD hru (pravděpodobně Modern Warfare 3 od IW), která je ohlášena na rok příští.

Tím prozatím celá kauza okolo Call of Duty a Infinity Ward končí, ale určitě jen na chvilku. Nové informace o dalších CoD titulech, ať už oficiální, nebo neoficiální, se budou hrnout ze všech stran. Dají se čekat reakce od vyhozených šéfů IW Jason Westa a Vince Zampelly, dají se čekat reakce od vedení Activision, dají se čekat reakce od vývojářů z různých koutů planety. Call of Duty je obrovská značky, každé šustnutí okolo ní je prostě slyšet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama