jaky-bude-konec-thrilleru-alan-wake
Novinka Jaký bude konec thrilleru Alan Wake?

Jaký bude konec thrilleru Alan Wake?

Marek Švrkala

Marek Švrkala

19. 2. 2010 16:20 2
Reklama

Některé fanoušky očekávaného thrilleru Alan Wake rozlítilo oznámení připravovaných DLC. Obávali se hlavně toho, že autoři hru řádně nezakončí a hráč si je bude muset koupit. Takového vydírání se ale nikdo obávat nemusí. Vývojáři připravují konec, který hráče uspokojí: „Oznámení DLC učinil Robbie Bach (jeden z managerů Microsoftu), avšak my se chystáme hru prvně dokončit a až pak uvést detaily o DLC. Na stažitelné přídavky máme opravdu skvělé nápady, ale upřímně stále jsou ve stádiu myšlenek. Budeme se jimi vážně zabývat až později,“ uvedl Mika Reini z týmu Remedy. „Už nyní vám ale mohu říci, že Alan Wake bude mít přesvědčivý a uspokojivý konec.“

Právě o něm podrobněji mluvil také další člen Remedy Oskari Hakkinen: „Srovnejme si hru s televizním seriálem. Toto je první sezóna. Opravdu bude mít uspokojivý závěr. Zároveň ale nechá vrátka otevřená pro druhé pokračování, podobně jako to umí například tvůrci seriálů Lost nebo 24 hodin.“ Očekávaná DLC pak podle něj budou jakýmsi pojítkem mezi první a druhým dílem. „O DLC byste měli přemýšlet jako o mostu mezi první a druhou sezonou. Speciální díl, chcete-li. Podobně jako mají Přátelé speciální vánoční nebo velikonoční díl,“ dodal Hakkinen.

Vývojář ještě komentoval finální rozhodnutí učinit hru exkluzivní pro Xbox 360. „Upřímně, jsme malé studio. Pro malý tým o 50 zaměstnancích je lepší se zaměřit pouze na jednu platformu," upřesnil Oskari Hakkinen. Pravda, tyto důvody už zní trochu lépe než předchozí zdůvodnění. Alan Wake tedy vyjde 21. května exkluzivně pro Xbox 360.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama