new-york-od-cryteku-bude-unikat
Novinka New York od Cryteku bude unikát

New York od Cryteku bude unikát

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 2. 2010 13:38 7
Reklama

Pokud jste hráli Crysis, určitě budete souhlasit, že nešlo jen o prázdnou bublinu s perfektní grafikou. Po stránce hratelnosti se rovněž jednalo o velmi povedené dílo a úspěch můžeme připsat i zasazení hry do bujného pralesa. Právě proto většina z vás ohrnuje nos nad tím, že druhý díl se přesune do městské zástavby, konkrétně do jednoho z největších měst světa - New Yorku. Mohlo by to znamenat i přistřižení křídel zmiňované hratelnosti? Vývojáři se snaží ze všech sil tyhle předsudky smazat.

President Cryteku, Cevat Yerli, vzpomíná ve svém rozhovoru pro časopis Edge především filmy I Am Legend a The Day After Tomorrow - v obou snímcích byl postapokalyptický New York zpracován odlišně: „Náš [NY] bude v harmonii s [novým a změněným] nanooblekem. Bude to New York City, jako v žádné jiné hře, nebo filmu,“ vysvětluje prezident, ale nechává si detaily pro sebe.

Slova se proto ujal výkonný producent, Nathan Camarillo, a snažil se přirovnat prostředí obou dílů: „V Crysis [1] šlo sice o velký ostrov, ale nezajímali jste se o všechny čtvereční centimetry. Byla tu rozlehlá místa, koridory a akční oblasti, a to samé jsme udělali s New Yorkem. Velikost bude srovnatelná.“ Bohužel, v zápětí Camarillo dodal, že volnost nebude stoprocentní. Na druhou stranu, je to logické, protože ve městě jsou zkrátka i nudná místa a těm se bude příběh samozřejmě vyhýbat. Vývojáři totiž sami dobře vědí, co udělali v prvním dílu dobře, co naopak špatně a chystají s Crysis 2 zabodovat ještě lépe. Dočkat bychom se měli ještě letos na PC, X360 i PS3!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama