red-dead-redemption-v-problemech
Novinka Red Dead Redemption v problémech

Red Dead Redemption v problémech

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

13. 1. 2010 17:30 4
Reklama

Westernová akce Red Dead Redemption, na které pracují lidé ve studiu Rockstar San Diego je v problémech. Alespoň to tvrdí samotní vývojáři, kteří by o tom přeci jen měli něco vědět. A ony problémy se těsně dotýkají jiné kauzy, kterou o víkendu rozpoutaly manželky vývojářu právě v Rockstar San Diego. "Red Dead Redemption je ve vývoji více než šest let v důsledku špatného managementu a za žádných okolností si na sebe nemůže vydělat." Jiný vývojář zase tvrdí, že "většinu roku 2009 se jednalo o naprostou katastrofu, ale ačkoliv se povedlo spoustu věcí změnit, stále se jedná o katastrofu." Server Joystiq se pokusil sesbírat všechna dostupná data (vzešlá hlavně z diskusního fóra pod onou "manželskou aférou") a předal je známému analytikovi Michaelu Pachterovi, aby udělal odhad toho, kolik by Red Dead Redemption musel prodat při snaze dostat se do černých čísel.

"Pokud to vezmu realisticky, jestliže všichni zaměstnanci v Rockstar San Diego pracovali na hře po celou dobu, dejme tomu čtyři roky, pak náklady byly kolem čtyřiceti milionů dolarů. To si můžete rovnou vynásobit dvěma, neboť zhruba stejně bude spotřebováno na marketingovou kampaň a další podružné služby a dostaneme se na částku osmdesáti milionů dolarů. To znamená 1.75 milionů prodaných kusů jenom aby se celý projekt zaplatil. Pokud chcete zisk, musíte prodat hodně nad dva miliony." A Pachter přidal ještě pár zkušeností se samotnou hrou. "Z toho co jsem já viděl, tak tam rozhodně je potenciál. Vypadá naprosto fantasticky." To je ovšem analytický pohled na věc. Vývojáři tvrdí něco jiného

"Tým, který stál za sérii Midnight Club byl rozprášen. Ti, kdo nedostali padáka nebo neodešli sami, byli přeřazeni na práci na Red Dead Redemption a sesazeni ze svých dosavadních pozic. Ti, kteří celý projekt naprosto podělali, byli dosazeni do vedoucích pozic a nyní vedou celé tohle studio do záhuby." To ovšem stále není všechno. Během dneška přispěchala se svou troškou do mlýna i samotná firma Rockstar. Podle jejich zástupců je nutné prodat více než pět milionů kusů, aby se projekt vůbec zaplatil. Naštěstí naprosto nikdo v Rockstaru nepředpokládá, že by se to mohlo podařit, tudíž jediná snaha Rockstaru je nyní taková, aby se povedlo dokončit už tak trablemi sužovanou hru do nějaké důstojné kvality a co nejdříve ji vydat na trh. Co z toho plyne? Raději si počkejte na náš verdikt, než se poženete do obchodů (bůhví kdy...).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama