ukazky-z-gta-5-uz-na-pristi-e3
Novinka Ukázky z GTA 5 už na příští E3?

Ukázky z GTA 5 už na příští E3?

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

28. 12. 2009 10:33 3
Reklama

Analytik společnosti EEDAR (ani si nepřejte vědět co tahle zkratka znamená) jménem Jesse Divnich prozradil serveru Game Informer, že si myslí, že na příští E3 bude představen další díl v sérii Grand Theft Auto. "Skutečně si myslím, že uvidíme další díl v sérii GTA. Podle mě ale nepůjde o žádnou hratelnou ukázku, mnohem pravděpodobnější je nějaký teaser. Samotnou hru čekáme rok poté, tedy v roce 2011." Redaktoři Game Informeru se z Divniche snažili dostat co nejvíce informací. Jejich otázky směřovaly, mimo jiné, i k tomu, zda předpokládá nějaké snahy o získání exkluzivity. "Nemyslím si, že by se Microsoft či Sony snažili o získání exkluzivity pro jejich konzole. Microsoftu už se tento postup jednou nevyplatil, když zaplatil velmi vysokou částku za exkluzivitu dvou stahovatelných přídavků, ovšem reálný efekt potřeby vlastnit jejich konzoli byl nulový."

Divnichova predikce se může zdát na jednu stranu lehce přitažená za vlasy, na druhou stranu víceméně logická, nicméně během rozhovoru poukázal na jednu velmi zajímavou a pro běžného člověka steží uvědomitelnou věc. "V roce 2004 byla značka Grand Theft Auto naprosto obrovská, ale pouze v porovnání s tehdejšími konkurenčními značkami. A tak ačkoliv je značka GTA o poznání větší, než tomu bylo před pěti lety, musí čelit mnohem větší a silnejší konkurenci, než tomu bylo dříve, například sériím Call of Duty nebo Guitar Hero. Jiným slovy, pokud by si Sony zajistila exkluzivitu u pátého dílu, pro Microsoft by to neznamenalo z hlediska prodeje samotných konzolí tak velikou ránu, jak před pěti lety."

Vraťme se však k titulku této novinky. Sam Houser, hybná síla, stojící za značkou Grand Theft Auto, před nedávnem prohlásil, že další GTA se na trhu neobjeví dříve, než v roce 2011, tudíž Divnich může mít se svou předpovědí samozřejmě pravdu. Koneckonců, na letošní E3 se právě Rockstar prezentoval hrou Agent, o níž toho víme také velmi málo. Krátký, nicneříkající teaser rok před vydáním hry? A vlastně proč ne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama