hideki-kamiya-by-chtel-dalsi-viewtiful-joe
Novinka Hideki Kamiya by chtěl další Viewtiful Joe

Hideki Kamiya by chtěl další Viewtiful Joe

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

8. 12. 2009 10:32
Reklama

Jméno Hideki Kamiya je spojené především se sériemi Devil May Cry a Okami, ale kromě nich má na kontě také značku Viewtiful Joe. V době, kdy odcházel z týmu Capcomu a zakládal si vlastní studio Platinum Games však musel všechny "své" hry oželet a nechat je v rukou svého bývalého chlebodárce. I když se nakonec vytasil s u kritiků mimořádně úspěšnou Bayonettou, neustále mu prý v hlavě hlodá červík, který by se jednoho dne chtěl vrátit ke tvorbě pokračování známých značek. Nebude to ovšem jednoduché, neboť Kamiya je, jako každý správný kreativec, složitá osobnost a tak si sám před sebe klade nejrůznější podmínky.

"Až do nedávné doby jsem měl vážně velikou chuť udělat pokračování k Okami a dokonce i ze strany Capcomu byla jistá naděje, že bych se toho mohl zhostit právě já. Ovšem když bylo pokračování (Okamiden) oficiálně ohlášeno, tak jsem jednoduše ztratil zájem. Jakmile se totiž někdo další dotkne světa, který jste vymysleli vy, tak už to není váš svět. Je to svět někoho jiného a já nevidím důvod proč bych měl pracovat na něčem, co už není moje. Vzhledem k tomu, že vyšlo i pokračování Devil May Cry, tak to jediné, co mi zbývá, je udělat další Viewtiful Joe. Ten příběh je utnutý v polovině. Ale to by ze všech třech her bylo pravděpodobně to nejtěžší (směje se na celé kolo)."

Nejtěžší jak z vývojářského, tak z komerčního hlediska, protože ačkoliv je značka samotná poměrně známá, tak prodejní úspěchy nebyly kdovíjak velké. Navíc producent Capcomu Jun Takeuchi nedávno na přímou otázku prohlásil, že se žádný Viewtiful Joe 2 nechystá a v blízké budoucnosti ani chystat nebude.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama