jrpg-infinite-undiscovery-vychazi-v-zari
Novinka JRPG Infinite Undiscovery vychází v září

JRPG Infinite Undiscovery vychází v září

sleepless.

sleepless.

22. 5. 2008 11:33 2
Reklama

Zatímco na PS3 je her spadající do JRPG žánru hodně poskrovnu, majitelé Xboxu 360 takový problém řešit nemusí. Ne že by se počet JRPG her dostupných pro Microsoft konzoli mohl počítat na desítky, jak tomu bylo kupříkladu na SNES, PSX a PS2, ale i to málo je lepší než nic. Navíc už brzy se JRPG řady rozrostou o další titul,  Xbox 360 exkluzivní záležitost Infinite Undiscovery, která vyjde v Evropě 5. září tohoto roku. Proč byste se měli zrovna o tuhle hru zajímat? Protože ji mají na svědomí vývojáři z týmu tri-Ace, čili jednoho z nejprominentnějších týmů zaměřených na produkci JRPG her. Ukázkových příkladů předchozí tvorby tri-Ace je celá řada, ale jmenovat se z těch nejznámějších dá kupříkladu duo Valkyrie Profile her a prozatím trojdílná, časem však čtyřdílná série Star Ocean.

Stejně jako výše jmenované hry nabídne také Infinite Undiscovery akční soubojový systém s možností přidělování rozkazů spolubojovníků, a co je opravdu potěšující, soubojové lokace se nebudou nahrávat. Navíc by do soubojů měly zasahovat externí elementy, zejména však různé přírodní katastrofy a neočekávaní nepřátelé. Může se tedy stát, že na vás i nepřítele zaútočí během souboje obr nebo drak a vypořádat se budete muset i s blížící se tsunami a dalšími lahůdkami.

Zápletka příběhu je víceméně tradiční až na fakt, že hlavní hrdina Capell ve skutečnosti žádný hrdina není. Má tu smůlu, nebo spíše štěstí, že připomíná lidmi obdivovaného hrdinu Sigmunda, který se snaží ukončit krutovládu sekty zvané Order of Chains, jež k Zemi připoutala měsíc a pořádně svoji dominanci dává sežrat všem nebohým obyvatelům. Capell je tedy na začátku hry držen v zajetí, protože si jej prostě únosci popletli se Sigmundem. Capell je naštěstí zachráněn a když se konečně se Sigmundem setká, tak oba zjistí, jak moc jsou si podobní, a že by se toho dalo krásně využít. Nakonec tedy náš nehrdina možná hrdinou bude, a jako obvykle v jeho rukou leží další osud celé země. A přestože zápletka hry nijak originálně nevypadá, tak se z ní může rozvinout leccos zajímavého, jak už jsme byli svědky například v Lost Odyssey.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama