co-noveho-v-halo-3-odst
Novinka Co nového v Halo 3: ODST

Co nového v Halo 3: ODST

sleepless.

sleepless.

2. 12. 2008 15:54
Reklama

Podívejme se na útržky informací o X360 hře Halo 3: Recon, nedávno přejmenované na poněkud nevýrazně na Halo 3: ODST. V roli až na trenky zeleného člena ODST jednotky bude hráč hledat zbývající borce z party v ulicích města New Mombasa, které bylo právě napadeno a rozbořeno mimozemským nepřítelem. To už je známo, jak připomíná zpráva na Kotaku, stejně jako fakt, že jakmile ODST zelenáč najde stopu vedoucího k některému z kolegů, sepne se hratelný flashback a rázem bude hráč v roli budoucího nalezence.

Nové je však zjištění, že všichni tito nalezenci budou mít svou vlastní identitu, jméno a značně odlišný charakter. Vůbec poprvé si tedy v nějaké Halo hře zahrajeme za postavu, která má nějaký obličej a neskrývá jej za neprůhlednou helmu. Proč tedy už několikrát zmíněný ODST nováček vlastní ksichtík nemá, proč musí kopírovat Master Chiefa a nosit helmu i na záchod? Na stránkách GamesTM na tohle odpovídá Joseph Staten z Bungie:

„Hlavním důvodem, proč ODST nováček nemá tvář a je tudíž anonymní ,je snaha usnadnit (pro hráče) přepínání rolí mezi ODST vojáky. Design hry staví na tom, že si postupně vyzkoušíte role několik zábavných a zapamatovatelných postav, abyste si tuhle příběhovou kapsu v rámci Halo univerza mohli prožít z největšího možného počtu pohledů.“

Logika je tedy jasná. V Bungie prostě chtějí, abyste se zabouchli do těch údajně zajímavých postav ODST vojáků, a aby vás od toho nic a nikdo nerušil, udělali prostě z ODST nováčka totálního anonyma. Ve výsledku však tuhle logiku ani chápat nemusíte. Prostě to bude další Halo akce, tentokrát s více postavami a bez Master Chiefa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama