bungie-nemohlo-prezentovat-svoji-hru-na-e3
Novinka Bungie nemohlo prezentovat svojí hru na E3

Bungie nemohlo prezentovat svojí hru na E3

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

16. 7. 2008 05:25
Reklama

Netvrdíme, že úplně každý, ale minimálně většina z vás určitě očekávala nějakou zmínku o novém Halo titulu na konferenci Microsoftu. Že se tak nestalo, už víme dva dny, zkusí nám to ale někdo objasnit?

Jak se totiž zdá, byl to právě Microsoft, kdo zakázal společnosti Bungie prezentovat svojí hru, o které se už začíná šuškat, jak si ostatně (nepřímo) stěžuje prezident Harold Ryan v dopise určeným hráčům. Píše se v něm, že plány na zveřejnění hry byly vydavatelem (MS) změněny a i když to znamená, že bude plno hráčů zklamáno, musí se s oznámením počkat na jinou, vhodnější dobu. Pojďme ale za panem Philem Specnerem, nově jmenovaným generálním manažerem Microsoft Games Studios a zeptejme se ho na to, co že se to vlastně stalo?

Nuže: „Náš vztah s Bungie,“ říká Spencer,“byl vždycky o tvorbě AAA her pro naši platformu a výsledkem jsou hry Halo 1, Halo 2 a Halo 3 o kterých si myslím, že jsou skvělé hry. Pokud jsou tedy základním kamenem našeho pracovního vztahu kreativní lidé, tvořící obsah pro naší platformu, nemyslím si, že se tímto [zákazem oznámit hru] cokoliv změnilo. Máme styky s velmi talentovaným studiem, které chce dělat hry pro Xbox, jenže v rámci naší konference jsme se chtěli zaměřit na hry, které vyjdou letos o Vánocích. Pokud se podíváte na hry, o kterých jsme mluvili, byly jimi Banjo, Viva Piňata, Fable 2, Gears of War 2, Lips, Scene It – jsou to všechno hry, které uvidíte už letos na podzim. Proto jsme se takto rozhodli a udělali jsme tak i minulý rok, jestli si vzpomínáte […] Nemáme tedy dnes co oznámit, ale nebojte, je to v našem plánu.“ Díky Phile, znamená to tedy, že pokud se dočkáme oznámení Halo 4, nebo jiné hry od Bungie, nebude to na letošní E3, tečka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama