fable-iii-bude-cerpat-z-dila-charlese-dickense
Novinka Fable III bude čerpat z díla Charlese Dickense

Fable III bude čerpat z díla Charlese Dickense

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

1. 10. 2009 13:46
Reklama

Vy všichni, kteří se těšíte, až Peter Molyneux vyrukuje s třetím díle série Fable, byste si měli teď hned zajít do knihovny a půjčit si tam pár knížek od Charlese Dickense. Samotný Molyneux je totiž uvádí jako veliký zdroj inspirace, který mu slouží právě při vývoji Fable III. "Je fascinující, jak je dokázal napsat vlastně epizodicky tak, že na konci každé z nich je malé vyvrcholení, tudíž si lidé prostě chtějí koupit další, ovšem když je máte všechny pohromadě, tak na vás působí uceleným dojmem, ne jako roztahaný seriál o tisíci dílech", řekl Molyneux v rozhovoru pro časopis Edge.

Na srozuměnou, spousta z Dickensových děl byla přepracována do formy týdenních či měsíčních příběhů, vydávaných na pokračování (u nás samozřejmě tyto kousky nevycházely). Z toho, jak je do nich Molyneux zapálený (a z toho, že včera vyšla první epizoda Fable II na Xbox Live) se dá usuzovat, že něco podobného chystá i do třetího dílu. Nebylo by vůbec překvapivé, kdyby nejdřív vyšla nějaká první epizoda zdarma a poté další a další kousky, které byste si však mohli rovněž koupit i pěkně pohromadě v jedné krabici. Edge se Molyneuxe rovněž přeptalo na jeho aktuální pozici velkého šéfa evropské herní divize Microsoftu, zda i ostatním týmům radí "Dickensovský přístup".

"No rozhodně! Pokud se projekt nachází v takovém stádiu, že to do něj lze bez problémů zakomponovat, tak prostě chodím po místnosti, rozhazuju rukama a říkám "Kluci, co to udělat takhle!" Samozřejmě je tu spousta her, které takhle fungovat nemohou, ale myslím, že je naprosto fantastické být v této pozici a jenom nahazovat nápady. Možná si je někdo vezme k srdci, možná ne, ale rozhodně si to velmi užívám."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama