na-filmu-halo-se-bude-podilet-steven-spielberg
Novinka Na filmu Halo se bude podílet Steven Spielberg?

Na filmu Halo se bude podílet Steven Spielberg?

Marek Švrkala

Marek Švrkala

11. 8. 2009 08:12 5
Reklama

Spekulací, zdánlivě pravdivých prohlášení a dalších informací o filmu na motivy herní série Halo jsme si užili již opravdu mnoho. Nejnadějnější byl projekt z roku 2006 od Neilla Blomkampa (režie) a Petera Jacksona (produkce), na němž oba strávili několik měsíců práce. Bohužel ale nakonec také ztroskotal a dochoval se z něj jen krátký úvodní filmeček. Oba autoři nyní pracují na dalším sci-fi filmu District 9.

Klidné mrtvé vody kolem Halo filmu ale nyní pořádně rozvířil zahraniční filmový server IESB, který informoval o zájmu jednoho z nejpovolanějších režisérů Stevena Spielberga právě o film Halo. Spielberg byl prý doslova nadšen scénářem, jenž dříve vypracoval Stuart Beattie (např. Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) a který taktéž ležel ladem. Scénář je založen na novele Halo: The Fall of Reach od Erica Nylanda, o jejímž ději předcházejícímu hrám jsme kdysi napsali: „Země má obří kolonie, funguje systém UNSC a stejně jako ve hře i tréninkový program Spartan. Na začátku filmu dojde k únosu malého, 6letého chlapce, ze kterého se následně vyklube starý známý John, alias Master Chief. Zhruba v polovině filmu, zřejmě po ukončení Johnova výcviku, se na scéně objeví Covenanti a začne bitva. Podle Beattiho by si v tuhle chvíli měli začít diváci říkat, odkud se mimozemšťané berou, proč zabíjejí lidi a co je vlastně Halo?“

Tak uvidíme. Stále je hodně předčasné skákat radosti metr vysoko či metat oslavné hvězdy. Vždyť už jsme se hodněkrát spálili! Start projektu ale podle zmiňovaného serveru vypadá celkem nadějně a to i díky různým pohybům a vztahům ve filmových a herních společnostech. Steven Spielberg má navíc hry velmi rád. Že by přece?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama